Kikki Danielssons bet av framtanden – fick sitta tre timmar hos tandläkaren

KIKKI DANIELSSON

För ett år sedan var Kikki Danielsson på ett träningsläger och då hände det som inte fick hända – hon bet av sin framtand på en morot.
Nu berättar hon om konsekvenserna efter den olyckliga händelsen.
”Jag måste vara försiktig”, uppmanar hon sig själv.

Videon kunde inte hittas

Kikki Danielsson, 68, är en av Sveriges mest folkkära artister och i över 40 år har hon stått i rampljuset. Under årens lopp har Kikki hunnit ställa upp i Melodifestivalen hela tio gånger.

Första gången hon ställde upp i den populära danstävlingen var år 1978 med låten Miss Decibel, tillsammans med Wizex och Lasse Holm. Kikki har vunnit Melodifestivalen två gånger med låtarna Dag efter dag, 1982 och Bra vibrationer, 1985.

Kikki är ju också en del av pop-trion Kikki, Bettan & Lotta, och även de har haft stora framgångar i Melodifestivalen genom åren. Bland annat har de haft succén Vem e' de' du vill ha.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kikki Danielssons oro inför coronavaccinet

Den senaste tiden har Kikki inte haft det helt lätt när det kommer till hälsan. När hon tog vaccinet mot svininfluensan för ett par år sedan blev hon nämligen riktigt dålig. Därför berättade hon när det var dags för hennes första spruta mot corona, att hon var riktigt nervös.

”Idag fick jag min Första dos Vaccin. Hade Dödsångest Hela natten. Detta härrör sig fr 2009, när jag tog Vaccin mot Svininfluensa. Har Aldrig i Hela m Liv varit så sjuk som då.”, förklarade Kikki då.

Dessutom så lider Kikki av reumatism, en sjukdom som hon diagnosticerades med efter hon fött sin dotter Emma Roos. I en intervju med Aftonbladet har hon tidigare berättat om den jobbiga sjukdomen, som upptäcktes när en vän såg henne kravla upp för trappan.

– ”Är du så jävla dålig?”, sa han. Själv var jag i djup förnekelse. Jag hade nyss fått en bebis och även om fingrarna vissa dagar var så ömma att jag inte ens kunde byta blöjor på henne så kunde ju inte jag vara sjuk, berättade Kikki då.

Kikki Danielsson bet av framtanden – nu får hon vård

Förra året var Kikki med om ytterligare ett bakslag. Hon råkade nämligen bita av en av sina framtänder när hon skulle äta en morot.

”För ett år sen var jag på ett träningsläger i Föllinge i 3 veckor. Lyckades med konststycket att bita av en framtand med en morot, ca 2 veckor innan jag skulle delta i ”På Spåret” på TV!!”, förklarar Kikki och fortsätter:

”Panik uppstod och en tandläkare gjorde sitt bästa av den lilla ”Stump” som fanns kvar! I år kände jag, att det var dax att snygga till framtänderna.”

Nu har Kikki tagit tag i saken och tillbringat några timmar i tandläkarstolen.

”Spenderade imorse 3 timmar i tandläkarstolen”, skriver hon och fortsätter:

”4 kronor skulle det bli och idag skulle dom gamla borras och slipas till, så att en tillfällig protes skulle göras. Om några veckor ska jag få den ”riktiga”. Nu känns det ganska OK. Men jag måste vara försiktig när jag äter, så inte tänderna följer med ut fastklämd i en köttbit el en macka”

LÄS OCKSÅ: Måns och Ciara har köpt lägenhet i Stockholm

LÄS OCKSÅ: Filmkritikern Ronnys ödesbesked för Nyhetsmorgon

FOTO: Karin Törnblom/TT, LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN