Kent försvann helt efter splittringen – så lever medlemmarna idag

Bandet Kent

Rockbandet Kent gjorde sin sista spelning någonsin i december år 2016. Fansen var i stor sorg och rockbandet hyllades världen över. Dessutom var Kent en av Skandinaviens mest framgångsrika musikgrupper. Men vad hände sedan och vad gör medlemmarna idag?

Bandet Kent från Eskilstuna är ett av Skandinaviens kändaste och mest framgångsrika band genom tiderna. Exempelvis har bandet flera gånger givits epitetet Sveriges största rockband. De har flera stora hits, bland andra Utan Dina Andetag, Pärlor och Sverige.

Du har säkerligen hört minst en och annan låt av bandet, som är ett av Sveriges mest hyllade och berömda rockband genom den svenska musikhistorien. Bandet Kent bildades 1990 under namnet Jones & Giftet, och kom senare att heta Havsänglar. Men år 2016 gjorde Kent sin sista turné någonsin och bandet lades ner. Men vad hände sedan?

LÄS MER: Carolas första ord om okända romansen

Bandets alla namnbyten och vilka var alla medlemmarna i Kent?

Gruppen har inte alltid bestått av samma personer genom åren och bandet har inte heller alltid hetat Kent. Gruppen bildades som tidigare nämt 1990 under namnet Jones & Giftet. Men visste du att bandet till en början endast bestod av bara sångaren Joakim Berg, idag 51 och gitarristen Sami Sirviö?

Efter ett tag anslöt sig medlemmarna Thomas Bergqvist, Markus Mustonen och Martin Sköld. År 1992 ersattes Thomas Bergqvist av Martin Roos, i samband med det så bytte gruppen namn till Havsänglar, vid denna tidpunkt hette alltså bandet ännu inte Kent. Martin Roos valde dock efter ett par år att sluta i bandet för att satsa på en egen karriär inom musikbranschen.

Men när började bandet heta Kent egentligen som alla känner till? Jo det var nämligen inte förens 1993 när badet flyttade upp till Stockholm för att satsa på musiken. I samband med det så beslöt sig bandet för ytterligare ett namnbyte. I förslag från bandets frontfigur Jocke Bergs lillebror Adam Berg kom bandet att heta Kent – som sedan dess har blivit kvar.

Det gör Jocke Berg och medlemmarna idag – efter åren med Kent

Framgångsagan Kent tackade för sig år 2016 med en avskedsturné och det var nästan som att hela Sverige var i sorg. Inte minst fansen.

Men så vad gör bandmedlemmarna idag? Flera av medlemmarna har visat sig hållas kvar i musikbranschen på ett eller annat sätt. Bland annat i radiosammanhang, musikproduktion och drivande av bandets gamla studio i Stockholm. Inte minst frontfiguren Jocke Berg som idag fortfarande är låtskrivare och producent. Han har bland annat medverkat på låten Den jag är tillsammans med artisten och låtskrivaren Eva Dahlgren, 60, som släpptes ifjol.

Dessutom har han samarbetat med artisten Veronica Maggio som låtskrivare på det senaste albumet. Förutom att syssla med musik så har Berg även släppt en smyckeskollektion med Eva Dahlgrens fru Efva Attling under 2019.

LÄS OCKSÅ: Sara Löfgren försvann helt från rampljuset – det gör hon idag

LÄS OCKSÅ: Martin Rolinski från BWO försvann helt – så lever han idag

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT // Marcus Ericsson/Aftonbladet/TT

Senaste nytt