Victor Leksells glädjetårar – trefaldigt prisad

Victor Leksell

Karriären går verkligen bra för Victor Leksell. Nu skördar stjärnskottet nya framgångar – och prisas rejält för sina insatser.
Allt om Victor Leksell
Slå på ljud

Det var 2017 som Sverige först fick stifta bekantskap med Victor Leksell, i dag 23 år. Då ställde han sig framför Idol-juryn. Tyvärr klarade han sig inte längre än kvartsfinal, men det skulle visa sig att han fick sista ordet.

2019 släppte han nämligen två låtar, varav Tappad blev en riktig hit. Han prisades då som årets genombrott på Rockbjörnen.

Succéåret

I år har framgångarna fortsatt. Han låt Svag har över 85 000 000 lyssningar på Spotify.

Han har tidigare berättat för Dagens nyheter om sitt låtskrivande.

– Allt handlar om kärlek. Jag hade en period där jag var väldigt ledsen på grund av kärlek. Det var rätt mörkt där ett tag, öppnar sig Victor för Dagens Nyheter i en intervju och fortsätter:

– Och det var då andras musik betydde som mest för mig. Nu när jag skriver själv tycker jag att det blir mer kraftfullt om texten tar avstamp i något jag upplevt.

Kanske är det därför han nu fortsätter att prisas. På årets Rockbjörnen vann Victor Leksell nämligen inte mindre än tre statyeter. Dels vann han i kategorin årets låt för just tidigare nämnda Svag, dels prisades han som årets manliga liveartist och i kategorin årets musikinitiativ vann han tillsammans med Molly Sandén, 28, och Joakim Berg, 50, för deras version av Kent-låten Sverige.

Efter succén rann glädjetårarna för Victor Leksell. Till Aftonbladet berättar han att hans familj har jobbat hårt för hans skull.

– Jag vet att hela min släkt har suttit och röstat varje dag sedan man kunde rösta. Jag tycker det känns väldigt svårt att ta på. Jag kan faktiskt ta på det men jag tycker det känns jättestort för mig på något sätt. Jättekonstigt..

När han får frågan om hur det känns svarar artisten:

– Det känns overkligt faktiskt. Det är första gången någonting blir på riktigt eftersom jag har varit hemma i Göteborg sen hela corona bröt ut. Nu blir det första gången som någonting händer, säger Victor Leksell till tidningen.

Stora känslorna

Han berättar också hur det känns att ha över 85 miljoner spelningar på Spotify.

– Alla de andra låtarna som toppar listan, det är låtar som jag har lyssnat på hela min uppväxt. Det känns konstigt, jag brukar inte sätta det i siffror. Men när man sätter det i det perspektivet blir det jätteoverkligt för mig, säger han.

Det verkar alltså som att det inte var hela världen att Idol-resan inte blev så lång. Nu i höst kommer Leksell spela in mer musik. Det ser vi fram emot!

Bild: Karin Törnblom, Adam Ishe/TT

 

FRÅN FÖRSTASIDAN