LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Karl Fredrik Gustafssons okända relation till Ernst Kirchsteiger

15 jul, 2021 
Karl Fredrik Gustafsson, Ernst Kirchsteiger
Karl Fredrik på Österlen och Sommar med Ernst är två populära program med liknande innehåll. Männen bakom succéprogrammen är ju givetvis Karl Fredrik Gustafsson och Ernst Kirchsteiger, men det inte många vet är att de faktiskt har en relation till varandra.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Karl Fredrik på ÖsterlenBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Karl Fredrik på Österlen

Sedan premiären av Karl Fredrik på Österlen har Karl Fredrik Gustafsson, 35, blivit ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Gården på Österlen har blivit en riktig sevärdhet och det kryllar av kunder som vill handla i butiken på Eklaholm.

När Karl Fredrik köpte gården var det tänkt som en trädgårds- och inredningsbutik med konstgalleri. Karl Fredrik pluggade vid den tidpunkten till landskapsarkitekt och tanken var att jobba i butiken mellan terminerna.

Men arbetet med butiken rullade på i raketfart och Karl Fredrik fick då ta beslutet att lägga studierna på hyllan. Idag bor Karl Fredrik på gården tillsammans med fästmannen Petter Kjellén, 39. Paret förlovade sig nyligen under en tripp till Gotland och för Hänt har Karl Fredrik berättat allt om frieriet.

Karl Fredriks okända koppling till Ernst Kirchsteiger

En annan tv-profil som också haft en framgångssaga utan dess like är inredaren och programledaren Ernst Kirchsteiger, 63. Ernst började sin karriär som inredningsarkitekt på IKEA och har även arbetat 16 år som kock. Av de anledningarna är det därför inte särskilt konstigt att hans tv-program Sommar med Ernst handlar om just inredning och matlagning.

Annons

Ernst växte upp i Degerfors och flyttade senare till Örebro. Och ågon annan som också bott i Örebro är ingen mindre än Karl Fredrik. Faktum är att de två faktiskt har setts i staden och pratat med varandra – långt före dess att Karl Fredrik blev en tv-profil.

– När jag gick på gymnasiet i Örebro gick Ernsts två söner på samma skola. Sedan kom han in i butiken på Kungsgatan där jag senare jobbade som florist och beställde blommor vid flera tillfällen, förklarar Karl Fredrik för Expressen.

Med tanke på att Ernst var en trogen kund i blomsteraffären där Karl Fredrik jobbade så började Ernst känna igen floristen bakom kassan. Faktum är att Ernst ska ha erbjudit Karl Fredrik att jobba hos honom. Detta var dock något som aldrig gick i lås, Karl Fredrik ställde nämligen inga följdfrågor.

Ernst Kirchsteiger
Ernst gillar blommor.

Därför började Karl Fredrik aldrig jobba för Ernst

Ernst ska då ha sagt till Karl Fredrik att om han någon gång behöver ett jobb så är han alltid välkommen till honom. Karl Fredrik kände sig då väldigt stolt men också chockad på samma gång. Han kom därför aldrig till skott med att fråga vad det egentligen var för typ av anställning som Ernst hade i tankarna.

Annons

– Jag berättade för mina vänner efteråt. De kunde inte förstå varför jag inte ställde några följdfrågor. Men i just det ögonblicket kände jag bara glädje och tacksamhet, säger Karl-Fredrik till Expressen.

Idag verkar de två trädgårdsälskarna ha en fin relation till varandra. Karl Fredrik visar gärna upp sitt stöd till Ernst genom att följa honom på Instagram. Ernst har dock valt att inte följa Karl Fredrik tillbaka. Men det är troligtvis inget som Karl Fredrik ska ta personligt – för Ernst följer nämligen bara företag.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Suvad Mrkonjic/ TT

Annons