LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Inger "Pippi" Nilssons ärliga ord om nya versionen av Vi på Saltkråkan

11 jul, 2021 
Inger Nilsson
För ett tag sedan släpptes nyheten att det ska komma en ny version av Vi på saltkråkan. Någon som däremot är lite skeptisk till den forna Astrid Lindgren-succén är Inger Nilsson – som spelade Pippi Långstrump.
– Ska de sitta med sina iphones eller?, säger hon till Hänt.
Annons
7 av de bästa sommarpraten genom tidernaBrand logo
7 av de bästa sommarpraten genom tiderna

Inger Nilsson, 65, slog igenom med dunder och brak med rollen som Pippi i Astrid Lindgrens filmer om Pippi Långstrump. Hon blev så självklar i rollen för många och sedan dess har hon tampats med människor som inte kan skilja på Inger och Pippi.

– Jag har blivit tuffare på att säga ifrån. Jag är väldigt tydlig med hur jag vill att folk ska tänka. För mig är det så här... När du tittar på vill jag att du ska tänka Inger och se Inger. De flesta ser Inger. Vissa ser Inger men tänker Pippi. Det gillar jag inte alls, och det avslöjas direkt när de hela tiden ska referera till Pippi. Då får jag påpeka att jag inte tycker om det, har hon tidigare sagt till Hänt.

Inger Nilsson debuterar som sommarpratare i radio

I sommar kommer man få höra Inger i P1, då hon är en av sommarpratarna. Där kommer hon prata om livet fram tills idag.

– Jag kommer prata om mig själv och hur det var när jag växte upp och när jag filmade som liten och vilka konsekvenser det fick, säger Inger.

Annons

Hon förklarar också att det viktigaste är att det blir en lättlyssnad men intressant historia.

– Mitt mål är att jag får berätta med egna ord. Jag har ju svarat på väldigt många frågor under alla år, men nu får jag berätta utifrån mig själv. Det blir ju något helt annat då och mitt mål är väl att det ska vara lättlyssnat och intressant, förklarar Inger för Hänt.

Inger om den nya versionen av Vi på Saltkråkan

Rollen som Pippi har med andra ord följt med Inger under hela hennes vuxna liv och hon har även under alla år haft en nära relation till Astrid Lindgren. När Inger var liten älskade hon Astrids serier och filmer om Vi på Saltkråkan.

Inger Nilsson, Astrid Lindgren
Inger och Astrid 1994.

I april kom ett glädjebesked för alla Saltkråkan-älskare, den ska nämligen göras i en ny version. Inger är dock lite mer skeptisk till beslutet – trots att hon älskade serien som liten.

Annons

– Ja jag vet inte, det kanske är bra om det går. Men det har man väl gjort förut, det här med att man har filmat av idén att det bor en familj på en ö under sommaren, säger Inger och fortsätter:

– Jag vet inte om det är tänkt att man ska kopiera rakt av med namn och familjeförhållanden. Men det klart det blir ju annorlunda nu. Den här skrevs ju för tv på 60-talet och vad ska alla sitta och göra nu? Sitta med sina iphones eller? Det kanske var bra på den tiden.

FOTO: Per Åke Uddman / Kamerabild / TT, Larsen, Håkon Mosvold

Annons