karl fredrik gustafsson

Karl Fredrik Gustafsson om nya huset på Österlen: ”Ett andra boende”

Karl Fredrik Gustafsson om nya huset på Österlen: ”Ett andra boende”

För två år sedan köpte Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén ett nytt hus på Österlen – sedan dess har huset renoverats.
Nu berättar Karl Fredrik hur det går för det nya huset.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredrik och Petter Kjellén avslöjande om varandra
0:59

Efter reklamen: Karl Fredrik och Petter Kjellén avslöjande om varandra

(0:59)

Slå på ljud

Floristen Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén har slagit igenom stort i Sverige efter sitt program Karl Fredrik på Österlen. Där har tittarna i fyra säsonger fått följa deras liv på gården Eklaholm som är belägen längs kusten på Österlen.

Karl Fredrik på Österlen pausas – dystra beskedet från TV4

Men nyligen kom det dystra beskedet att TV4 pausar programmet tillsammans med många andra stora produktioner på kanalen. Till Hänt kunde Karl Fredrik berättar om känslorna att programmet läggs på is.

”Ja, lite tråkigt men vi är ju ett i raden av program som pausas! Vi har 4 fina säsonger bakom oss samt nyårsprogram. Höga tittarsiffror och många glada/nöjda tittare som blivit inspirerade! Känns som vi slutar på topp.”

Vidare fortsatte Karl Fredrik berätta att ambitionen är att återuppta inspelningarna redan nästa år, men att ingenting är bestämt ännu. Avslutningsvis skriver han:

”Nu samlar vi ny energi och får inspiration till nya tv-projekt framöver.”

Karl Fredrik Gustafsson om nya husköpet: ”Nästan färdigrenoverat”

Pausen av det folkkära programmet innebär att Karl Fredrik och Petter kommer ha mer tid för annat inom den närmsta tiden. Däribland för deras nya hus.

Sommaren 2021 köpte de ett hus ungefär 50 minuter från deras gård i Eklaholm. Sedan dess har huset renoverats.

– Vi har renoverat sedan 2021, det är ett väldigt påkostat hus. Det blir nog byns dyraste hus när det är klart, sa Karl Fredrik då till Hänt.

Nu kan Karl Fredrik ge en uppdatering om hur det går med det nya huset. I en ny intervju med Hänt avslöjar han nämligen att det börjar närma sig slutet på renoveringsresan.

– Det är ju nästan färdigrenoverat. Men vi ska ju inte flytta in i det, utan bara ha det som ett andra hus. I Sverige är det ibland en del som har svårt att förstå att man kan ha två hus. En stor gård och ett hus extra. Vi har dubbla boenden helt enkelt, säger Karl Fredrik.

På frågan vad det är som är kvar med renoveringen svarar Karl Fredrik:

– Vi håller på att inreda nu framförallt. Men det är en stor källarnedgång, som vi håller på med på utsidan av huset. Det är det som är kvar. Men våra byggare har pausat lite under sommaren, men det fortsätter under hösten.

FOTO: Suvad Mrkonjic/ TT, Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN