LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Karl Fredrik på Österlen är femte programmet att pausas på TV4

08 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Det populära programmet Karl Fredrik på Österlen blir det femte programmet som pausas på TV4.
Det bekräftar kanalen nu.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén visar upp förlovningsringarna – ovanliga detaljenBrand logo
Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén visar upp förlovningsringarna – ovanliga detaljen

Det omåttligt populära TV4-programmet om Karl Fredrik Gustafssons idylliska liv på Österlen får ingen ny säsong, avslöjar Ystad Allehanda på fredagen.

I Karl Fredrik på Österlen har vi i fyra säsonger fått följa honom och kärleken Petter Kjellén då de driver sin vackra gård Eklaholm på Österlen i Skåne. Men nu har kanalen beslutat att pausa programmet.

Karl Fredrik Gustafsson ärliga ord om fler säsonger

Karl Fredrik på Österlen är den femte stora TV4-produktionen att läggas på is, på kort tid, detta efter att TV4 gått ut med ett sparpaket. Så sent som igår kväll meddelade kanalen att även Biggest loser läggs ner.

Sedan tidigare är det känt att Talang, Wild kids och Let’s dance inte kommer få nya säsonger till 2024.

Annons

När Hänt pratade med Karl Fredrik i förra veckan berättade han att han inte visste huruvida det skulle komma att bli ytterligare en säsong av det populära programmet.

– Jag kan inte bekräfta varken det ena eller det andra förens vi har fått en kommentar där, sa Karl Fredrik och menade på att han väntade på en kommentar från TV4.

När Hänt når Karl Fredrik under fredagen berättar han mer om att programmet läggs på is.

”Ja, lite tråkigt men vi är ju ett i raden av program som pausas! Vi har 4 fina säsonger bakom oss samt nyårsprogram. Höga tittarsiffror och många glada/nöjda tittare som blivit inspirerade! Känns som vi slutar på topp.”, skriver han i ett meddelande och fortsätter:

”TV4 meddelar att vi pausar inspelningarna av Karl Fredrik på Österlen i år men har ambitionen att återuppta inspelningarna redan nästa år. De hälsar också att hela TV4-huset älskar oss, vi tackar och kan bara säga detsamma. Vi älskar TV4. Nu samlar vi ny energi och får inspiration till nya tv-projekt framöver.”

Annons

Tittarnas starka reaktioner efter avslutet för Karl Fredrik på Österlen

Så sent som i somras sändes det ytterligare en säsong av Karl Fredrik på Österlen. Men den säsongen av programmet kom att väcka starka reaktioner på sociala medier då tittarna tyckte att säsongen var ovanligt kort med sina fyra program.

Vanligtvis brukar säsongerna sträcka sig något längre än så, säsong två och tre hade nämligen dubbelt så många avsnitt vardera.

Till Hänt berättade Karl Fredrik då att sådan var beställningen från TV4:s sida.

”Beställningen var sådan från TV4 så inget konstigt! 4 härliga extra bra avsnitt!”, skrev Karl Fredrik i ett meddelande till Hänt.

Efter att nyheten att Karl Fredrik på Österlen läggs på is kom under fredagen har det ramlat in starka reaktioner från tittarna på TV4:s Facebooksida:

”Varför?? Vad blir kvar?”

”Tråkigt”

”Vafan blir kvar i TV4”

FOTO: Alex Ljungdahl/Expressen/TT

Annons