Kaoset efter vinsten i Farmen 2021 – som tittarna inte fick se

Linnéa Klaar, Daniel Tholén

Farmen 2021 är avgjort och nu står det klart att det blev Daniel Tholén som kammade hem vinsten.
Men i en live-sänd intervju med Hänt berättar han nu om det stora kaoset som uppstod så fort kamerorna slocknat.
– Surrealistiskt, säger han.

Finalen av Farmen 2021 har gått av stapeln och efter en riktig rysare mellan Daniel Tholén, 42, och Linnéa Klaar, 27, kunde programledaren Anna Brolin, 40, till slut ropa ut årets vinnare: Daniel!

Men kort efter slutsignalen stängdes kamerorna av och tv-teamet släckte sina lampor. I en live-sänd intervju med Hänt berättar Daniel att det verkligen stämde att när kamerorna är av – är det slut.

LÄS MER: Så gick det sen för Farmen-deltagarna – attacken mot vinnaren efter finalen

– Asså det här är ju egentligen surrealistiskt. För man brukar ju säga att "lampan slocknar", och det gör den ju. På riktigt gör den det, säger han och fortsätter:

– Det är liksom ett team kvar, alla hoppar in i bilarna. Och där står jag och Linnéa och liksom en tom farm, inga kameror, inga människor, ingenting, och vi väntar på vår skjuts som ska komma.

Kaoset efter vinsten på Farmen

Men då började kaoset. Mitt i den glada och festliga stämningen behövde Daniel och Linnéa nämligen hoppa in och jobba igen!

– Men så tittade vi ner längs vägen och då ser vi att en häst har rymt som vanligt. Unghästen var ju väldigt rymningsbenägen, förstörde staketet och bara klev ut, förklarar Daniel.

I det läget fanns det inte så mycket annat att göra än att helt enkelt ställa ifrån sig champagne-glaset och sätta på sig arbetshandskarna igen.

– Jag vet att jag och Linnéa tittade på varandra och ba "det här är fasen inte vårt ansvarsområde längre". Och sen så tar det typ två sekunder och vi bara "jo det här är vårt ansvarsområde", säger Daniel och tittar på Linnéa som är på plats under intervjun.

Daniel fortsätter berätta om kaoset som hästen skapade:

– Vi fick hoppa in och jobba igen. Vi hade ju liksom samma kläder på oss, så vi bara ställde ifrån oss champagne-glasen och så upp och hämta lite mat och en hammare och så bestämde vi "ok jag tar staketet och du får fixa en grimma och hämta hästen", säger Daniel.

Kaoset fortsatte ända fram till efterfesten

Men kaoset slutade inte där. När Daniel och Linnéa kom fram till hotellet i Jönköping så hade de fått så bråttom till efterfesten och bilen stod på tomgång och väntade.

– Bilen stod och gick på tomgång utanför hotellet, och de ba "du har fem minuter på dig att duscha". Och det var liksom den första duschen jag fick efter tio veckor på en farm, berättar Daniel.

LÄS MER: Det händer bakom kulisserna på Farmen

Men efter duschen kunde äntligen det riktiga firandet börja, men även den biten blev inte helt lätt. Varken Daniel eller Linnéa hade räknat med att komma till finalveckan, så de hade inte packat med några festkläder. De trodde nämligen att de skulle åka ut mycket tidigare och därmed hinna hem och hämta kläder.

– Varken Linnéa eller jag hade ju några festkläder med oss. Det var ju liksom bara mjukisbyxor och karantän-kläder, säger Daniel och Linnéa instämmer:

– Ja och jag tänkte såhär "jag kommer hinna hem innan finalen" så jag kommer ju hinna byta om och sminka mig. Men så jag slängde på mig Karins klänning och Helenas smink liksom, säger Linnéa.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för deltagarna i Farmen 2021

LÄS OCKSÅ: Efter romansryktet och bråket i Farmen - här återförenas Daniel och Karin

SENASTE NYTT!