LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det händer bakom kulisserna på Farmen

20 mar, 2021 
Daniel Tholén, Erik Steffen
Det är finalvecka i Farmen 2021 och det enda momentet som återstår är själva finalen!
Men under säsongen har det dykt upp en del frågor kring upplägget på Farmen.
Nu berättar farmaren Erik Steffen för Hänt hur det ligger till!
Annons
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?Brand logo
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?

Farmen 2021 är inne på sommarens allra sista vecka. I söndagens sista kamp på Tinget får vi veta vem som kammar hem titeln som "årets farmare", och vinsten på en halv miljon kronor.

De farmare som tagit sig till topp 4 är Daniel Tholén, 42, Malin Nyman, 26, Linnéa Klaar, 27, och Erik Steffen, 29. Efter torsdagens avsnitt stod det klart att den första finalplatsen gick till Daniel. Men ännu återstår det att se vem som kniper den andra finalplatsen!

Under årets säsong har tittarna varit otroligt engagerade i programmet och ställt många frågor. På sociala medier har det funnits många teorier om vad som sker bakom kulisserna på Farmen.

Det händer bakom kulisserna i Farmen

”Djuren på Farmen och Torpet hyrs in till inspelningarna och när säsongen är slut återvänder de helt enkelt hem till sina ägare.”, skrev TV4 då i ett meddelande till Hänt.

Annons

Men en del tittare har också undrat över andra praktiska saker som hur lång en vecka på Farmen egentligen är för deltagarna. Detta är något som Malin Nyman rett ut för Hänt.

– En Farmen-vecka är 6 dagar, så söndagsfinalen är dagen efter, har Malin tidigare berättat.

Det händer på Farmen när kamera-teamet går hem

Det betyder att deltagarna spenderar i stort sett hela sommaren på Farmen, förutsatt att man tar sig hela vägen till finalveckan. För Erik Steffen blev så fallet. I en live-sänd intervju med Hänt fick han frågan av en tittare som undrade just under vilka månader han var där.

– Jag åkte iväg i mitten på juni och var då hemma i slutet på augusti, eller första september. Så två och en halv månad, som ett sommarlov typ, säger Erik i live-intervjun.

I samma intervju kan Erik också avslöja vad som händer när kamera-teamet går hem för dagen.

– Det kändes nog mer som att "ja nu kan jag gå och lägga mig". Nu blir det tyst och lugnt så att man kan sova, för jag var aldrig så besvärad av att de var där. För man är ju ändå inte filmad hela tiden även om de är där. Gården är ju så stor, säger Erik.

Men i en intervju med Hänt plus har både Erik och Philip Albinsson, 26, avslöjat att de två fann varandra när de delade storbonde-stugan ihop.

FOTO: TV4

Annons