ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kändisarnas sorg efter Tina Turners bortgång: ”Jag blir helt chockad”

25 maj, 2023 
Kändisarna om Tina Turners bortgång.
En av vår tids största artister, Tina Turner, har somnat in.
Nu hyllas hon av svenska kändisar – efter plötsliga bortgången.
”En sorg rakt in i hjärtat”, skriver artisten Nanne Grönvall.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas WahlgrenBrand logo
Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas Wahlgren

Ikonen Tina Turner slog igenom som soloartist på 80-talet. Med hits som What's Love Got to Do with It, The Best och Private Dancer blev hon en av de allra största.

83 år gammal somnade hon in och hyllas nu världen över för sina insatser inom musiken.

Nanne Grönvall om Tina Turners bortgång: ”Jag blir helt chockad”

Artisten Nanne Grönvall beskriver dödsbeskedet som en sorg rakt in i hjärtat. I ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram skriver hon om sin framlidne förebild.

”Jag blir helt chockad - en sorg rakt in i hjärtat. En känsla av tomhet. Hon som funnits i mitt liv musikaliskt, ända sedan jag var liten. Förebilden artistiskt såväl som den positiva energi och kraft hon spred. Har så ofta kört hennes låtar på scenen genom åren och då alltid tänkt på henne med så mycket kärlek och respekt. Har känt en längtan att få se henne på scenen igen. Mina gamla rockhjältar har försvunnit en efter en de senaste åren, och nu har hon, min största rockhjältinna av dem alla, lämnat oss.”

Annons

Hon fortsätter:

”Kan inte säga tack nog, till Tina för hur mycket hon har berikat hela mitt liv, musikaliskt såväl som energimässigt. Allt hon gick igenom, men klev ur det och började om på nytt, fortfarande full av hopp, kärlek och livskraft. Och med en unik röst som alltid berört ända in i kropp och själ. Älskade Tina Turner - tack för allt och R.I.P”

Carola Häggkvist: ”Vilken kämpe och vilken sångerska”

Även Carola Häggkvist hyllar artisten och beskriver Turners låt The Best som en oförglömlig låtskatt.

”Vilken kämpe och vilken sångerska! Tina Turner har lämnat oss idag vid en ålder av hela 83 år. ’Rolling Stones’ skriver en stark minneskrönika om hennes liv & karriär som jag rekommenderar varmt. Sången ’The best’ är ju en oförglömlig låtskatt med Tinas fantastiska känsla för rytm och vokalleverans som ingen kan överträffa. Simply the best! TACK för alla otroliga prestationer på scen med dina elektriska framträdanden och rockiga moves! One of a kind. A true survivor”, skriver hon på Instagram.

Pernilla Andersson: ”Bäst. Tuffast. Förebild och vägbreddare”

Artisten Pernilla Andersson tillägnar också ett par ord till rockikonen.

”Bäst. Tuffast. Förebild och vägbreddare. Maken till att resa sig för extra ronderna som fyllde arenor. Det gjorde hon vid 50. Tina Turner! Queen! Finns en fin dokumentär på svt om henne.”, skriver artisten.

Andra kändisar som hyllar artisten är Thomas Di Leva, TV4-profilen Marcus Oscarsson, Anitha Clemence med många fler.

FOTO: TT / TV4

Annons