Tina Turner är död – blev 83 år gammal

TINA TURNER

Världsstjärnan Tina Turner är död.
Hon blev 83 år gammal.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Åsa Vesterlund om bråket med Anna Anka: "Hon blockade mig”
1:04

Efter reklamen: Åsa Vesterlund om bråket med Anna Anka: "Hon blockade mig”

(1:04)

Slå på ljud

Det var under onsdagskvällen som det otroligt tunga beskedet kom; Tina Turner är död. Hon blev 83 år gammal.

Tina Turner slog igenom som soloartist på 80-talet med hits som What's Love Got to Do with It och Private Dancer – hits som än idag spelas för fullt på radion.

Nu har hon gått bort och faktum är att det bara är några enstaka månader efter sonen Ronnie Turners tragiska bortgång. Han blev 62 år gammal.

Detta är dock inte den enda tragedin som hänt under årens lopp. För fyra år sedan, närmare bestämt år 2018, begick Tinas äldsta son Craig Turner självmord.

Tina Turners karriär genom tiderna

Tina Turner var en av världens absolut främsta sångerskor och låtskrivare och hon anses vara en av de främsta ikonerna inom rockmusiken. Hennes karriär sträcker sig över sex decennier och har varit fylld av framgångar, priser och hyllningar.

Turner slog igenom tillsammans med sin dåvarande make, Ike Turner, som duon Ike & Tina Turner. De erbjöd en explosiv och energisk kombination av rock, soul och funk. Tina Turners distinkta röst och hennes dynamiska scenframträdanden gjorde henne till en publikfavorit och hon blev snabbt känd för sina fantastiska liveframträdanden.

Efter en stormig relation med Ike drog solokarriären igång och det gick som på räls. Hon vann flera Grammy Awards för albumet What's Love Got to Do with It och satte därmed sin prägel på popmusiken.

Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN