Idol 2023 marknadsföring banner

Kändisarna avslöjar: Så blev vi bedragna av våra ex

04 mar, 2019 
AvOla Lagerström
Susanna Karlsson, Lena Philipsson, Tony Irving.
Här berättar 7 svenska kändisar hur de blev bedragna av sina ex.
✔︎ Ultimata sveket: ”Jag hittade sambon i sängen med min vän”.
✔︎ Hade psykotiska drag: ”Lurade mig på pengar”.
✔︎ Kissade på exets tandborste som hämnd: ”Det var en härlig syn”
Annons

Alla har nog någon gång i livet blivit bedragen. Här berättar sju kända svenskar om deras ex som var otrogna.

Obs: Artikeln är från 2019.

Tony Irving.
Tony Irving.

Tony Irving: ”Hittade sambon i sängen med min vän”

Tony Irving, 52, trodde att allt var frid och fröjd mellan honom och pojkvännen som han hade varit sambo med i två års tid. Sanningen var den motsatta, avslöjar han för Hänt.

– Vi bodde i London och jag hade jag varit på tjänsteresa i Stockholm. Han skulle fylla år jag hade ringt till hans chef och ordnat en tids ledighet för honom. Jag hade också köpt två flygbiljetter till Gran Canaria. Egentligen skulle jag komma hem en måndag, men i stället kom jag hem söndag kväll. Jag ville överraska honom, minns Tony.

Annons

Och överraskning blev det. Både för honom och sambon.

– När jag kom in i lägenheter med biljetter och rosor hittade jag honom i sängen med min vän!
Vem fick mest stryk: vännen eller sambon?

– Ingen av dem. Jag sa inte ett ord utan gick bara ut från lägenheten, stängde av telefonen och tog flygplanet till Gran Canaria. Jag fick en fantastisk semester och träffade en fantastisk kille. När jag sedan kom hem packade jag min väska och flyttade hem till en väninna.

Dramat ägde rum för 18 år sedan. Tony har flera gånger sett killen ifråga – men fortfarande inte sagt ett ord till honom.

– När jag blev känd försökte han ragga upp mig i en bar, men han är skräp och ingenting att ha, säger Tony som idag är lyckligt gift med Alexander Skiöldsparr Irving, 47.

Susanna Karlsson
Susanna Karlsson I Bonde söker fru.

Susanna Karlsson: ”Han lurade mig på pengar”

I sitt livsbagage har mjölk- och showbonden Susanna Karlsson, 28, ett förhållande med en kille som hade uppenbara psykopatiska drag. Personen ifråga var oerhört manipulerande. Inte nog med att han bedrog Susanna. Dessutom lurade han henne på pengar.

Annons

För Hänt berättar Susanna att hon idag betraktar förhållandet som ett enskilt misstag.

– När allt var över lovade jag mig själv att jag inte skulle bli för mörkt färgad av händelsen. I stället skulle jag ta lärdom och analyser mig själv, vad jag är värd. Jag ville inte sluta tro på mänskligheten eller kärleken. Jag bestämde mig för att vara mig själv fullt ut utan kompromisser – och våga satsa på mig själv. Jag tog nya tag och när jag var redo uppenbarade sig chansen att vara med i Bonde söker fru.

Det som först var Susannas olycka kom alltså att bli hennes stora lycka. I Bonde söker fru träffade hon den genomhygglige snickaren och artisten Hannes Haraldsson, 27.

Resten är historia.

Lena Philipsson och Per Holknekt
Lena Philipsson och Per Holknekt 2012.

Lena Philipsson: ”Det har uppdagats att Per…”

Sommaren 2012 fick personer i Lena Philipssons omgivning kännedom om att dåvarande maken Per Holknekt, 58, varit otrogen. Bevisen var en mejlväxling mellan Per och en okänd kvinna och för Nöjesbladet bekräftade Lena avslöjandet:

Annons

– Det har uppdagats att Per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför inte någon annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen.

Lena, i dag 53 år, satte också ord på sina känslor i ett Facebook-inlägg:

”Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut och katastrofen var ett faktum. Stor sorg. Kan inte riktigt fatta det ännu. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra”.

Per tog till flykten – till sommarhuset på Ingarö.

– Jag trodde att jag kunde fly hit och vara ifred. Men hatet kommer från vattnet, från båtarna. Reportrar springer ner för backen, in i köket där jag sitter. Det ligger kameramän i skogen. Någon har satt dödshot på min vindruta, sa Per dramatiskt till Expressen och avrundade:

– Jag är värre än Breivik idag. Jag ligger på den nivån. Det är jag, Breivik och Charles Manson.

Robinson-Robban Andersson
Robban Andersson.

Robert Andersson: ”Följde med flickfotografen till hotellrummet”

Robinsonlegendaren Robert Andersson, 44, har stor erfarenhet av otrohet och för Hänt målar han med bred pensel upp en detaljerad berättelse om ett av alla tillfällen som han blivit förd bakom ljuset.

Annons

– Jag var ihop med en madame uppe i Gällivare och hade länge haft på känn att hon varit otrogen. Jag hade inga bevis för det, men när förhållandet väl tog slut uppdagades det att hon inte bara hade varit otrogen en gång utan ett gäng gånger. Jag kommer ihåg ett av dessa tillfällen. Jag var hemma och hon var på krogen. Det var något slags kändiskväll i Gällivare – innan jag själv var med i Robinson. Från den där festen följde hon med en flickfotograf till hans hotellrum – där han skulle ”verifiera” om hennes bröst var tillräckligt snygga för att hon skulle kunna få vika ut sig i hans tidning. Allvarligt talat, följa med en fotograf till hans hotellrum bara för att visa brösten? Nej, icke sa Nicke. Så blåögd är ingen. Jag kan bara tänka mig vad som försiggick på det där rummet, säger Robert som snart fick kännedom om flickvännens äventyr:

– Gällivare är en håla. Alltid är det någon som skvallrar…

Annons

Robert berättar att han dock inte tog särskilt illa vid sig av flickvännens äventyr.

– Jag var aldrig riktigt kär i henne. På den tiden var utbudet av tjejer så pass skralt i Gällivare. Jag tog bara ”något vackert” måste jag erkänna. Känslorna fanns aldrig där.

Tiden gick och Roberts minnen bleknade, men plötsligt en kväll blev han uppringd av en vän från tider som flytt.

– ”Jag sitter på ett ställe på Kungsholmen inte långt ifrån dig, kom hit och ta en bira”, sa han. ”Nej, jag orkar inte”, svarade jag.

Efter en stunds övertalning gav Robert med sig.

– Så jag dök upp där på puben. Vem tror du att jag stöter ihop med? Jo, mitt otrogna ex från Gällivare! För ett ögonblick blev det lite spänt, men jag höll god min och tänkte att: ”Nu ska jag låtsas som att ingenting har hänt”. Det var en mycket suspekt situation, berättar Robert.

Tora Uppström Berg, Jonas Bergström och prinsessan Madeleine.

Norskan Toras ord om festnatten med prinsessan Madeleines fästman: ”Vi var intima”

20 april 2010 nåddes kungafamiljen av en förfärlig nyhet: prinsessan Madeleine hade blivit bedragen av dåvarande fästmannen Jonas Bergström. Under en festnatt i Åre hade han haft en affär med den då 21-åriga norskan Tora Uppström Berg.

Annons

Jonas befann sig i Åre för att fira en väns svensexa. På lyxhotellet Tott skrev han in sig under det antagna namnet ”Jacob Bernström”. Vid tvåtiden på natten träffade han Tora utanför nattklubben Bygget. Enligt uppgift ska Jonas då ha presenterat sig med riktiga namn – innan hans vänner blixtsnabbt och utan tvekan utbrast: ”Du heter ju Jacob Bernström”.

För norska tidningen Se og hør talade Tora ut om dramat: ”Vi hade en affär på hotellet. Han följde mig hem i taxi cirka klockan fyra på natten. Innan vi skiljdes åt bytte vi telefonnummer och han gav mig en kram. Han var otroligt trevlig och en gentleman under hela kvällen”, sa hon till tidningen.

Theodora Larsson
Theodora Larsson i Ensam mamma söker.

Theodora Larsson: ”Min väninna fick hämnas på honom”

Den kille som lyckas fånga Ensam mamma söker-deltagaren Theodora Larssons hjärta gör bäst i att hålla tassarna i styr när det gäller andra tjejer. Den 31-åriga trebarnsmamman från Borås är nämligen en alldeles utmärkt hobbydetektiv – inriktad på att avslöja fulspel.

Annons

I ett tidigare förhållande hade Theodora länge på känn att pojkvännen ifråga var otrogen och för att få klarhet i saken snokade hon igenom dennes mobiltelefon.

– När jag hade läste igenom hans sms var det uppenbart att han träffat någon annan. Detta var droppen. Det fanns inte mycket att diskutera, säger Theodora.

När otroheten bubblade upp till ytan hade Theodora och killen varit särbor en längre tid – i dennes lägenhet. För Theodora kändes det alldeles självklart att skaffa ett eget boende. När det var dags att hämta de sista tillhörigheterna var den spolade killen inte hemma. Theodora hade tagit med sig en väninna och när det nästan var dags att låsa dörren och kasta in nycklarna i brevlådan, frågade kompisen: ”Är det okej att jag går på toaletten och kissar på hans tandborste?”

Theodora nickade jakande.

– Roligast av allt var att jag av en händelse hälsade på honom två veckor senare. Då hade han kvar samma tandborste… Det var en härlig syn, säger Theodora och skrattar gott åt minnet.

Annons

Kontakten mellan Theodora och exet är idag bruten.

– Det sista jag hörde om honom var att han satt i fängelse för något fult som han hade gjort. Han förtjänade alltså min väninnas straff.

Neda Ameli: ”Sorg, ilska – och glädje”

När Farmen-stjärnan Neda Ameli, 29, insåg att hennes partner skulle lämna henne, bestämde hon sig för att behandla honom som luft. I stället för att visa honom sin besvikelse och smärta låtsades hon som att det regnade. Hon la fokus på att må bra med hjälp av vänner och träning, berättar hon för Hänt.

– Att visa att man gått vidare genom att gå sin egen väg och inte söka hämnd tycker jag är den bästa hämnden på en opålitlig partner, förklarar Neda och delar med sig av sina bästa ”gå vidare”-tips:

Annons

– Gråt om du behöver. Ligg i sängen i flera dagar om det behövs. Våga visa känslor och gå igenom faserna sorg, ilska och till slut glädje. Blockera honom från alla sociala medier, ja, från hela ditt nya liv! Gå inte in för att hitta en ny partner direkt utan gör något för dig själv. Jag sökte in till en skola i en annan stad och flyttade. Tack för det, exet!

Foto: TT & TV4

Annons