Kanal 5 raderar videon på Bianca – efter tittarnas kritik: "Fruktansvärt osmakligt"

Tittarna rasar mot Kanal 5 efter en ny video på Bianca Ingrosso på Instagram. "Har ni någon skam i kroppen så ta bort detta klippet", skriver en upprörd följare.

Det är på Kanal 5:s Instagram- och Facebookkonto som kanalen har publicerat en video ur kvällens “Wahlgrens värld”. I klippet går  Bianca Ingrosso, 23, och köper fika, men när hon böjer sig ner till hunden Dino så spricker hennes byxor. Till videon har Kanal 5 skrivit texten “Känslan när du ätit för mycket påskgodis”.

Inlägget har fått tittare att rasa i kommentarsfältet. Många menar att texten är starkt vikthetsande och att det också är opassande med tanke på att Bianca flera gånger berättat öppet om sin ätstörning. Flera kräver även att Kanal 5 plockar ner videoklippen från sina sociala medier.

“Fruktansvärt osmakligt. Har ni någon skam i kroppen så ta bort detta klippet. Fatshaming på hög nivå”, skriver en tittare.

“Inte okej alls. Fatshamea någon som har haft bulimi.. illa att ni behandlar människor såhär”, skriver en annan.

Men vad i hela helvete? Fräscht att sätta den rubrikens en video med en person som öppet pratat om sin ätstörning. Ta bort!”, skriver en tredje.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband

I ett uttalande till Hänt ber Kanal 5 nu om ursäkt för videoklippen och meddelar även att de nu har plockats bort.

– Vi håller med om att formuleringen i en av våra poster på sociala medier var olycklig och olämplig. Inlägget har nu plockats bort, säger Therese Lindström, pressansvarig underhållning Discovery Networks Sweden.

Har ni varit i kontakt med Bianca om klippet?

– Bianca har som alltid fått inlägget på förhand, och hon har inte upprörts av innehållet i det. Vi har ändå tagit beslutet att plocka ned det, eftersom det var olyckligt formulerat.

Bianca Ingrosso berättade för första gången öppet om sin ätstörning i december 2015. Det var i podcasten “Ofiltrerat” som tv-profilen då talade ut om att hon lidit av bulimi i fyra år.

– Jag hade en period när jag kände mig värdelös när jag åt. Det sitter i än i dag. Jag får panik när jag bli mätt. Det bara kryper i mig och jag får svårt att andas och vill bara hem och spy. En period kände jag mig verkligen stolt när jag hade spytt. Det enda jag tänkte var “vart kan jag gå och spy”. Jag ville inte gå ut och äta på restaurang för där kunde jag inte spy, sa hon då.

Så sent som i december förra året skrev Bianca också i sin blogg att hennes ätstörning börjat komma tillbaka, i takt med att hon fått mer näthat, stress och press i sitt liv.

”Jag fick påhopp om mina äckliga personlighet, mina små fula läppar, mina vidriga ringar under ögonen, att mamma borde slängt ut mig för länge sedan osv…. Det är lätt att säga att det rinner av en men ibland så tär det verkligen på mig och jag börjar gråta och kryper ner i destruktiva Bianca. Och med det menar jag att min bullimi har börjat komma tillbaka sakta men säkert, just pågrund av den ångest detta har gett mig”, skrev hon då.

Klicka vidare i bildspelet för att se inlägget Kanal 5 raderade:

Bianca Ingrosso har flera gånger berättat öppet om sina ätstörningar. 

Här är inlägget som nu raderats. 

Bianca Ingrosso.

HETAST PÅ HÄNT: TATUERAR VARANDRA – med ÖGONBINDEL (JONNA & JOHANNA-CHALLENGE)

LÄS OCKSÅ: Bianca i tårar efter hatattacken – ryter ifrån: ”Jätteledsen”

LÄS OCKSÅ: Biancas ilska mot SVT efter Benjamins vinst: ”Var så pinsamt”

Foto: IBL