TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Biancas besked – efter svåra året: ”Min ätstörning har börjat komma tillbaka”

03 dec, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Bianca Ingrosso har lidit av bulimi sedan hon var tonåring. Nu har stressen och hatet fått henne att falla tillbaka i sin ätstörning. "Min bullimi har börjat komma tillbaka sakta med säkert", skriver hon.
Annons

Det har varit ett tufft år för bloggaren och tv-profilen Bianca Ingrosso, 22. I januari tog det slut med pojkvännen Phillipe Cohen, 23, men i maj blev de tillsammans igen. Samtidigt köpte Bianca sin första egna lägenhet, spelade in ”Wahlgrens värld”, gjorde otaliga samarbeten i sociala medier, bloggade, spelade in ”Talang” och designade en egen smyckeskollektion.

För drygt en månad sedan blev det för mycket och Bianca Ingrosso drabbades av en panikattack och föll ihop i sitt hem. Och så sent som i helgen tvingades Bianca att avbryta en fanträff med sina följare i köpcentrumet Mall of Scandinavia i Stockholm efter att hon drabbats av ytterligare en ångestattack. Nyligen meddelade hon också att stressen har fått henne att börja tappa synen på ena ögat.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu har Bianca Ingrosso också drabbats av en ny motgång. I sin blogg skriver hon att pressen, stressen och näthatet hon tvingas utstå också har gjort att hennes ätstörning börjat komma tillbaka.

Annons

“Jag fick påhopp om mina äckliga personlighet, mina små fula läppar, mina vidriga ringar under ögonen, att mamma borde slängt ut mig för länge sedan osv…. Det gjorde väldigt ont och drog ner mig ganska mycket. Den senaste tiden har nämligen varit väldigt mycket hat och elakheter överallt. Och NEJ det är inte konstruktiv kritik ni ger, utan det är ren och skär hat som ni spyr ur er på mig på mina kanaler”, skriver hon i bloggen och fortsätter:

“Det är lätt att säga att det rinner av en men ibland så tär det verkligen på mig och jag börjar gråta och kryper ner i destruktiva Bianca. Och med det menar jag att min bullimi har börjat komma tillbaka sakta men säkert, just pågrund av den ångest detta har gett mig.”

Det var för drygt två år sedan som Bianca Ingrosso talade ut om sin ätstörning för första gången. Tv-profilen berättade då att hon lidit av bulimi i fem år och visste att hon aldrig skulle bli riktigt frisk. Och trots att hon idag mår bättre, så blir det svårt när hatet kommer.

Annons

“Jag är stark, jag vet vem jag och jag älskar den jag är. Men ibland fallerar den starka Bianca och verkligen tar åt sig av det många av er skriver. Det tar på mitt självförtroende som ”Professionella jobb-Bianca”, som flickvän, som dotter, som syster och som vän”, skriver hon och fortsätter:

“Jag har senaste tiden verkligen känt mig som en dålig människa för jag kanske inte bör vara en del i familjen när några av skrivit att jag skämmer ut vår familj, att jag inte förtjänar min mamma osv…. Och då måste jag säga ifrån!”

Heja Bianca, säger vi!

Foto: IBL, Kanal 5

Annons