LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus talar ut om skilsmässan: ”Obegripligt”

31 jan, 2018 
AvHanna Svärd
Ikväll är spelmannen och programledaren Kalle Moraeus en av gästerna i ”Renées brygga”. Där öppnar han upp sig om sin skilsmässa och berättar om hur han hanterat sorgen.
Annons

I kvällens avsnitt av ”Renées brygga” gästar politikern Gudrun Schyman, 69, artisten och medieprofilen Samir Badran, 27, och spelmannen och programledaren Kalle Moraeus, 54, Renée Nyberg, 51. Säsongens andra avsnitt bjuder enligt tradition på djupa samtal där samtalsämnena varvas mellan högt och lågt.

När Renée Nyberg tar upp Kalle Moraeus skilsmässa öppnar han upp sig och berättar om hur han nyligen gått igenom en tuff tid. Hon undrar om han känner sig ensam och han förklarar han att han har fantastiska vänner, men att han lever själv efter det att han skilde sig för tre år sedan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har haft en jävla tung period alltså. Det tar tid att hämta sig från en sådan sorg och en sådan omstart och förändring i livet, berättar han och fortsätter förklara:

– Man skiljer ju sig inte bara från en person, man skiljer sig ju från precis hela jävla livet liksom. Och det slog ner som en.. det kan man ju inte veta. Det handlar om att hålla näsan ovanför vattenytan.

Annons

Kalle Moraues berättar om hur all energi under en period gick åt till hans framträdanden då han skulle vara härlig, samtidigt som han egentligen bara kämpade för att klara av vardagen.

– Det var obegripligt. Du skiljer dig från alla rutiner man har i en familj. Att man gör samma sak vid varje tidpunkt varje år, helt plötsligt gör man inte det längre. Man kan sitta där på påskafton och vara själv, säger han i programmet.

Men han menar också att han lärt sig mycket av det han gått igenom, och att han kommit till insikt med att det är okej att känna sig ledsen.

– Man får inte stänga inne den där sorgen, utan acceptera den och leva igenom den, säger han.

Kalle Moraeus förklarar också för Renée Nyberg att han hört att det ska ta tre år att bearbeta sorgen från en skilsmässa, innan man kan gå vidare.

Annons

– Nu har det gått tre år, känner du att det börjar lätta?, frågar Renée Nyberg.

– Jag har varit ute ur tunneln för länge länge sen, svarar Kalle varpå Renée ställer frågan om han kan tänka sig att träffa någon ny partner framöver.

– Du är väl ganska populär bland damerna?, tillägger hon.

– Det kan jag inte påstå riktigt, svarar Kalle Moraeus som till slut får ge med sig:

– Ja lite kanske..

Sedan undrar Renée Nyberg om Kalle Moraeus är så där glad som han alltid är på tv, även i ett förhållande. Men nej, det är han inte.

– Jag är nog ganska surgubbe. Sur och vrång och lite tyst.

– Du kanske ska ändra på det då?

– Jaa jag kanske skulle det, svarar Kalle Moraeus med en suck.

”Renées brygga” visas ikväll onsdag klockan 21.00 i TV4.

Foto: TV4

Annons