Kalle Moraeus lyxköp – efter skilsmässan: "Jag är bitter och skild"

Kalle Moraeus har ett brinnande motorintresse. Men under åren som äkta make och småbarnspappa var det svårt att får tiden att räcka till. Nu är han singel – och har slagit till på en riktig barndomsdröm. – Nu är jag skild och bitter, så nu kan jag köpa vad jag vill, säger han till Biltokig.

Den folkkäre musikern och programledaren Kalle Moraeus, 54, var under många år gift med ex-frun Anita Moraeus. I mars 2014 lämnade paret in skilsmässoansökan. Deras gemensamma dotter har blivit vuxen och står numera på egna ben.

Singellivet har gett Kalle Moraeus en ny chans att återupptäcka sitt gamla intresse för bilar.

– Jag har ett jäkla bilintresse, jag gillar faktiskt alla former av bilar. Men en amerikanare är alltid en amerikanare. Jag åker själv Corvette, säger han till Biltokig.

Han avslöjar att han kör en C7 Chevrolet Corvette, en smärt sportbil som han länge drömt om.

– Jag stod i butiken och pekade på den och så sa jag “jag tror att jag köper den där”. Det är en barndomsdröm faktiskt. Det är en väldigt, väldigt trevlig bil. Jag åker på turné med den på sommaren, det är faktiskt en sportbil som jag kan lasta väldigt mycket i. Jag får med mig både gitarrer och fioler och grejer.

Kalle Moraeus ex på premiären av en ”Dalmas i storstan” 2014.

Kalle Moraeus med hockeymålvaktsesset Henrik Lundqvist på Victoriadagen 2016.

Kalle Moraeus tillsammans med Sanna Nielsen, Allsång på Skansen 2017.

Kalle och Anita Moraeus tillsammans 2005.

Kalle Moraeus har ett stort, stort intresse för bilar. Speciellt för gamla amerikanare. Foto: Biltokig.

Han berättar för Biltokig att han gärna kör både snöskoter och motorcykel och att han dessutom har flygcertifikat. Innan Corvetten har Kalle Moraeus kört mer praktiska familjebilar. Det här är första gången han äger en riktig sportbil, men passionen har han haft länge.

– När jag fick fast anställning hos Filharmonikerna i Stockholm blev jag så fruktansvärt glad. Ekonomin var som den var, man tjänade inga stora pengar men jag köpte mig en Porsche 924. Och det var så roligt.

Men så förändrades livet, och det fanns inte längre plats för snabba bilar.

– Sen gick man och gifte sig och det blev barn, och då kunde man inte riktigt hålla kvar det här intresset. Men nu är jag skild och bitter, så nu kan jag köpa vad jag vill. Och då blev det en Corvette, säger han till Biltokig.

Och den sportbilstokige spelmannen verkar också gärna trycka till gasen lite extra. Kalle Moraeus blev tagen av polis i april i år, efter att ha kört 136 kilometer i timmen på en 90-väg. Då blev han av med sitt körkort, och först i juni kunde han ansöka om ett nytt. Efter incidenten var programledaren ångerfull.

“Jag var koncentrerad på körningen och körde för fort. Jag erkände på plats och det är bara att acceptera. Helt korrekt att kör man för fort så skall man straffas. Klantigt och väldigt onödigt av mig”, skrev han då i ett sms till Expressen.

Kalle Moraeus är aktuell med den kommande säsongen av “Moraeus med mera” som sänds i höst. Den här säsongen blir den sista, efter att SVT meddelat att man lägger ner programmet.

LÄS OCKSÅ: Kalle Moraeus oväntade present till kronprinsessan Victoria

LÄS OCKSÅ: Efter skilsmässan – Moraeus om vändningen: ”Otroligt lycklig”

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Text: Minna Wallén-Widung

SENASTE NYTT!