Efter skilsmässan – Moraeus om vändningen: ”Otroligt lycklig”

Kalle Moraeus är en folkkär musiker med hela svenska folket. För tre år sedan gick han igenom en skilsmässa och nu läggs hans egna tv-program "Moraeus med mera" ned efter flera år. När Jonna och Johanna pratar med honom på sin sommarturné berättar han att känslorna är förvånansvärt positiva trots motgångarna.

Musikern Kalle Moraeus, 53, har varit ute och spelat runt om i Sverige i många år. Och sedan en tid tillbaka har han haft sitt eget tv-program “Moraeus med mera” på Svt, men till hösten sänds den allra sista säsongen.

– Naturligtvis  är det väldigt sorgligt att det är sista säsongen för det har varit så fruktansvärt roligt och vi har haft ett makalöst team runt programmet. Jag har haft oerhört fina medarbetare. 

Det kommer jag ju sakna, säger Kalle till Hänt.

Samtidigt som det är tråkigt så känner han dock att det är musiken han vill hålla på med på heltid.

– Jag längtar väldigt mycket tillbaka till musiken, jag är musiker i grund och botten, inte programledare, säger han.

Att hans alldeles egna tv-program har nått sitt slut är någonting han sörjer, men han försöker se det från den ljusa sidan.

– Det är en sorg, men det är också väldigt fint. Man packar ihop säcken lite grann, berättar Kalle. 

För tre år sedan gick Kalle igenom en skilsmässa som förändrade vissa delar av hans liv. Några detaljer kring det vill han inte gå in på då han ogillar att prata om sitt privatliv.

– Vi kan nöja oss med att jag kan säga att jag mår väldigt bra och är otroligt lycklig. Jag har ett fantastiskt liv och är nöjd med det som det är, säger han och fortsätter:

– Just nu är jag väldigt nöjd med hur jag har det i livet, varken bu eller bä! 

LÄS OCKSÅ: Här kan du träffa Hänt’s reportrar Jonna & Johanna i sommar!

SE OCKSÅ: Tv4-profilerna berättar om hur de döljer sin kärlek för kamerorna

Hemma hos Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad
Slå på ljud

FRÅN FÖRSTASIDAN