Kajsa Ernsts nya kärleksbesked – 9 år efter makens bortgång

Göran Stangertz, Kajsa Ernst

Kajsa Ernst har levt ensam sedan hennes make Göran Stangertz gick bort i cancer 2012. Nu berättar hon för Expressen om tankarna på att hitta kärleken igen.
Slå på ljud

Kajsa Ernst, 58, är en väletablerad skådespelerska. Under årens lopp har hon synts till i stora produktioner som bland annat Tomten är far till alla barnen, Finaste familjen och nu senast Viaplay-serien Huss.

Men Kajsa besitter även talanger när det kommer till bakning. I årets säsong av Hela kändissverige bakar tog hon sig nämligen hela vägen till final ihop med vännen Hanna Hedlund, 46.

Breaking
EFTER 23 ÅR Hanna Hedlund och Martin Stenmarck separerar

Tyvärr räckte det inte hela vägen och vännerna fick nöja sig med en andraplats i tävlingen. Detta efter att fotbollskillarna Jesper Blomqvist, 47, och Marcus Allbäck, 47, briljerade med en tiramisu-tårta och kammade hem segern.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kärlekssagan med maken Göran Stangertz

Under flera år var Kajsa Ernst gift med den svenska regissören och skådespelaren Göran Stangertz, närmare bestämt mellan 2009 fram tills hans död 2012. Då var det den förskräckliga sjukdomen cancer som tog hans liv.

– Han är borta, men han är nära. De flesta man frågar, som mist någon de varit väldigt nära, brukar säga att han eller hon är här. Göran är alltid med mig, utan att det blir ett problem, tungt eller en begränsning, säger Kajsa till Expressen.

Göran fick sju barn med fyra olika fruar. Kajsa har däremot inga barn, ett medvetet val som hon tog för längesedan.

– Det är ett väldigt medvetet beslutet. Först när jag var i 26 års ålder och mina väninnor börjar få barn, då kände jag "nä". Och så blev jag väldigt ifrågasatt under ett antal år, och då tänkte jag att "det kanske är jag som stänger av", säger hon i Stjärnorna på slottet, och fortsätter:

– När jag blev 36 bestämde jag mig, att nej, jag vill inte ha barn. Och då står jag för det.

Kajsas kärleksbesked efter makens död

Nästa år har det gått tio år sedan Göran lämnade oss och trots att han alltid finns kvar i Kajsas minnen så kan hon nu berätta att hon längtar efter kärlek.

– Jag har så mycket kärlek i mig, och vill så gärna ha en människa i mitt liv. Kärleken är naturlig, och gränslös. Den tar inte slut, och med en ny man i mitt liv kommer det bli helt annorlunda, än det jag och Göran hade. Jag vill gärna ha en relation, men jag vill inte flytta ihop med någon, säger hon till Expressen.

Kajsa tror dock på ödet och hon låter det helt enkelt komma naturligt, istället för att stressa in i något.

– Jag letar ju inte. Utan har tillit till processen. Jag möter honom när det är dags. Sen säger många män att de gillar starka kvinnor, men nja… Jag har mött en del på vägen som tycker om sig själva när de säger det, men när det väl kommer till kritan så… Och jag är en stark kvinna som vet vad jag vill och vem jag är.

LÄS OCKSÅ: Skådespelerskan Kajsa Ernst om valet att inte skaffa barn

LÄS OCKSÅ: Kajsa Ernst fyra år efter Göran Stangertz död: "Han släppte taget, för jag lät honom gå"

FOTO: Cecilia Liljeton/TT, W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!