Junior om skilsmässokaoset med Lars Lerin och flyttplanen

Junior och Lars Lerin.

Det har mest varit Lars Lerin som pratat om skilsmässokaoset.
Men nu bryter Junior tystnaden om äktenskapskrisen – och avslöjar flyttplanen.
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad
Slå på ljud

Lars Lerin, 67, och Manoel ”Junior” Marques Lerin, 44, gifte sig i augusti 2009. Förra julen fick duon äran att vara julaftonsvärdar i SVT och framstod som det perfekta paret.

Men kort efter slog nyhetsbomben ned: Lars ville skilja sig.

Bakom kulisserna hade Lars Lerin skickat in skilsmässohandlingarna till Värmlands tingsrätt. Beslutet om att makarna skulle gå skilda vägar hann dock knappt bli offentligt innan Lars ändrade sig.

Lars ångrade skilsmässan

Bara några minuter efter att Expressen publicerat en artikel om den förestående skilsmässan mejlade Lerin tingsrätten och drog tillbaka ansökan:

“Hej bästa domstol. Ursäkta – jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag ... ljus hälsning Lars Lerin”, skrev han i ett mejl till tingsrätten.

– Jag hade hoppats att ingen skulle ha hunnit se ansökan – jag tänkte att jag hunnit ångra mig innan det kom ut, sa han därefter till NWT.

Junior och Lars var julvärdar förra året.

Sedan de där turbulenta dagarna i februari har det varit tämligen lugnt i medierna kring paret, men i somras bröt Lerin tystnaden för NWT.

– Jag vill inte ha någon dramatik i mitt liv. Jag är väldigt noga med att inte nappa på någon irritation hos till exempel honom, utan då försöker jag hellre släta över, för jag vet ju att det går över. Det är snabba kast med känslor i Brasilien och jag är mer långsint! Man måste se till att vardagen flyter på så gnisselfritt som möjligt.

Junior vill vara ihop med Lars resten av livet

Nu talar även Junior ut om det som hänt. I en lång hemma hos-intervju med Expressen hävdar den brasilianske dansaren, nu intendent på Lerins museum Sandgrund i Karlstad, att han aldrig var aldrig orolig över nyheten om skilsmässoansökan.

– Jag visste att det inte skulle hända, säger Junior till Expressen.

– När vi grälade så sa han: ”kanske vill du åka till Brasilien?”, men det var inte meningen. Ibland mår jag bara inte bra och vaknar på fel sida.

Junior och Lars på sin sommarö.

Junior menar att han tror att Lars Lerin har lärt sig en läxa.

– Nu har han förstått, aldrig skilsmässa. Vi ska vara tillsammans hela livet. Jag har sagt till Lars, jag har bestämt mig älskling, vi lever tillsammans hela livet, och när vi dör så kan vi leva tillsammans fortfarande där uppe i himlen.

Junior och Lars – som bor på Hammarö utanför Karlstad – åker snart med barnen Rafael, 6, och Gabriel, 5, till just Brasilien för att hälsa på Juniors 80-åriga mamma Nazare. Där bor de på ett pensionat bestående av tre hus och 16 rum – som Junior tycker att de ska köpa. Även Lars verkar positivt inställd till husköpstankarna.

– Det skulle betyda att jag får ett rum där jag kan måla när vi är i Brasilien. Om jag kan jobba så blir det lättare att vara borta länge, säger Lerin till Expressen.

LÄS OCKSÅ: 13-barnsmamman Mirka Norrströms avslöjande om skilsmässan från Peter

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för bortvalda brevskrivarna i Bonde söker fru 2021

Foto: Stina Stjernkvist/SVT, Ulrika Malm/SVT, Aftonbladet & TT

FRÅN FÖRSTASIDAN