Julia Franzén avslöjar nya kärlekslyckan – efter allt kaos

Julia Franzén.

Killarna i Bachelorette fick nobben – nu slår hennes hjärta för en ny kille, en kändis!
Snart väntar förhoppningsvis barnskrik och familjeliv.
Hänt möter tv-profilen Julia Franzén.
Gustaf Skarsgårds oväntade möte med Julia Franzén
0:40

Efter reklamen: Gustaf Skarsgårds oväntade möte med Julia Franzén

(0:40)

Slå på ljud

Läget, Julia?

– Det är bra, det är jättebra! Bachelorette var kul men också väldigt intensivt. Nu är det lugn och ro och, nu kan jag tänka på annat. Jag njuter!

Vilket program som du varit med i har resulterat i flest rykten, efterhängsna dårar och sömnlösa nätter?

– Det var ganska mycket rykten och så under Robinson. Då hade jag väl en relation med nästan varenda kille i programmet? Men Robinson var verkligen lätt, där fick jag inget hat. Där var uppmärksamheten delad mellan 20 personer. I Bachelorette hade folk så mycket starka åsikter. Speciellt på slutet. Alla tyckte att jag gjorde fel val. Till slut ringde jag ett samtal till Kristove. När jag är ett psykvrak och behöver akut räddning i mina känslor så är det alltid Kristove jag ringer.

✔︎ Det här är Julia Franzén

Ålder: 31.
Stjärntecken: Kräfta.
Familj: Mamma Marie, 62, pappa Leif, 62, syskonen Linnea, 33, Henrik, 22.
Bor: Stockholm och Marbella.
Jobbar som: Influencer, livscoach och PT.
Det bästa med mig är att jag är: Lösningsorienterad och går vidare väldigt snabbt. Jag ältar inte det negativa.
Det sämsta med mig är att jag inte vill: Vara till besvär. Mina kompisar stör sig på det och tycker att det är tjatigt. Jag frågar hela tiden ”är det säkert att det är okej?”
Äter helst: Kött, klyftpotatis och köpt, kall bearnaisesås.
Dricker helst: Det är jätteolika. Är det fotbollsmatch så blir det kall öl. Är det uteservering så är det ett par glas rosévin. Är det Saint Tropez så är det champagne. Är det en tråkig fest så behöver jag en tequila!
Här tar jag mina promenader: I Marbella går jag utmed Puerto Banus. Det är både hamn och strand och påminner lite om Venice beach i Los Angeles. Om jag är i Stockholm så går jag i Vitabergsparken.
Mina bästa vänner är: Kristove, Camilla, Jeffa och Belinda. Alla har olika funktioner. Kristove är bra på känslor. Camilla är min kusin, ingen förstår mig så väl som hon. Jeffa är min kompis från gymnasiet, hon är väldigt odömande och opartisk. Belinda och jag är så himla lika. Hon förstår mig i situationer där ingen annan förstår.
Jag skäms över att jag har: Tröttnat på hotellfrukostar. Det är så divigt!
Tre saker jag vill göra men som antagligen aldrig kommer bli av: Sluta äta socker, bli vegan och hänga på gymmet fem dagar i veckan – för resten av livet. Det kan man ge upp, liksom.
Där vill jag bli begravd: Jag har inte tänkt så långt, faktiskt, men jag har precis börjat fylla i det vita kuvertet om hur jag vill ha min begravning, så jag kommer dit snart.

Drog du en djup suck när Bachelorette-inspelningen var över och du konstaterade att du fortfarande var singel?

– Nej, men många frågar om jag förlorat hoppet om killar och relationer. Det har jag verkligen inte gjort. Kärleken fanns inte bland de här 20 killarna, men det finns ju väldigt många fler killar ute i världen, liksom. Med facit i hand ser jag att min killtyp inte fanns i Bachelorette, där fanns bara unga Paradise Hotel-killar. Jag vill ha lite äldre killar – och nu går det faktiskt bra på killfronten. Jag dejtar en man!

Julias första ord om nya kärleken

Fram med alla detaljer, fort!

– Det är faktiskt så här… Nu har jag blottat mig själv och mitt hjärta och allt sådant där – under hela hösten. Jag tror att kärleken fungerar bäst om jag behåller alltsammans för mig själv ett bra tag till. Jag måste få känna efter, sedan kan jag gå ut med det. Men skicka mig 200 000 på faktura, så kan jag säga det nu, (skratt).

Snackar vi kändiskille?

– Ja, du vet nog vem det är.

När hade du senast fast sällskap?

– I en relation? Ja, du. Det var väl… Jag vet inte om jag ska säga att Bingo och jag var i en relation, men vi var väl ganska exklusiva i någon månad – för ett år sedan. Det sprack för att han inte ville ha barn.

Julia och Bingo hade en romans.

Och det vill du?

– Ja, jag är verkligen redo för barn. Jag är så redo!

Berätta om den finaste kärleksrelationen du haft, tack!

– Efter en avslutad relation är det svårt att säga att den var särskilt fin, för man minns ju mest slutet, men en relation som var som en saga var när jag träffade en norsk kille – Krister – i Ayia Napa. Jag var 18, han var verkligen snygg. Jag var så kär i honom. Sedan skildes vi åt för han skulle åka hem. Vi träffades aldrig mer.

Har du kilat stadigt med någon sjuk jävel?

– Ja, jag dejtade en kille en gång som trodde att han var Gud. Du vet, så här var det, det är väldigt sjukt. När han släppte den här bomben för mig – att han var Gud – så satt vi i varsin solstol på Mykonos. Så tittar han ut över horisonten och säger: ”Allt du ser – havet, träden, sanden – allt detta har jag skapat för 3500 år sedan. Julia, jag är Gud”.

Julia med killarna som kom längst i Bachelorette, Felix Almsved och Jesper Guldbrandsen.

Satte du drinken i vrångstrupen när han sa detta?

– Ja, det gjorde jag faktiskt. Och dagen efter, i helt nyktert läge när vi var på flygplatsen, ville jag testa honom, så jag frågade om han Gud. ”Ja, det är jag”, svarade han. Han trodde verkligen att han var Gud.

Du är född och uppvuxen i Lerum. Är det lika händelsefattigt där som det är i Säffle, Lesjöfors och fucking Åmål?

– Ja, men alltså… Vi har ju Vattenpalatset. Dit åker turister. Man badar där. Vi har även ett nyrenoverat torg, Bagges torg. Det är fräscht. I Lerum finns även en tågstation. Därifrån kan man åka till Göteborg.

Hur gammal var du när du bestämde dig för att lämna Lerum?

– Jag har väl vetat om det sedan jag började kunna tänka. Eller sedan jag låg i mammas mage. Men efter gymnasiet – när jag var 19, 20 – skred jag till verket. Då flyttade jag ner till Göteborg där Jesper, min dåvarande kille, bodde.

Julia om framtiden

Var Göteborg häftigt?

– Nej, jag ville egentligen till Los Angeles. Så jag gjorde slut med Jesper och flyttade dit.

Och i USA blev du modell?

– Ja, precis. När jag kom fram till Los Angeles så kände jag att ”det är här jag ska vara”. Då kände jag mig verkligen hemma. Det var ”Julior” överallt! Jag insåg att jag inte varit för mycket, liksom, jag insåg att Lerum, Göteborg och Sverige hade varit för litet…

Var har du din bas just nu?

– Stockholm och Marbella.

Berätta om en helt vanlig tisdag i Marbella!

– Jag vaknar vid åtta, halv nio. Så kommer min assistent vid nio. Då har vi morgonmöte och planerar vad vi ska göra under dagen. Vi sitter mycket vid datorn och filmar olika samarbeten. Det är mycket jobb framför datorn. Vi mailar, fixar och grejar i åtta timmar, sedan är arbetsdagen slut. Då brukar jag äta middag och hänga hos någon kompis.

Är det Instagram-grejer du tjänar pengar på?

– Ja, jag tar betalt av företag för att prata om deras produkter.

Skilda världar... Till vänster jetset-liv på flyg till St Tropez med kusinen Camilla. Till höger lugnt hemmaliv med syster Linnea och hennes barn i Lerum.

Vad ville du bli när du var liten?

– Då ville jag typ leda ”När och fjärran”. Jag ville bli programledare. Innan det ville jag bli Lisebergskanin.

Vem är den kändaste personen du skakat hand med?

– Det är många. Justin Bieber, Leonardo DiCaprio, Christiano Ronaldo…

Hur var Ronaldo, fotbollskillen?

– Han var jättegullig. Fräsch! Välkammad och trevlig. Han är lite för välkammad för mig, lite för snygg för mig. Vi träffades på en fest i Turin. Hans lag tränade där. Det var en fest som jag och några andra modeller var bjudna till. Det var stormigt den dagen, vi flög från Sverige och mellanlandade i Frankfurt. Då lyfte inte ett enda plan, det stormade för mycket, så min kusin Camilla och jag fick åka privatplan sista biten, det var vi och tre italienska tjejer. Det var jätteläskigt. Som planet skakade!

Kändisar är så gott som uteslutande dumbommar, men finns det någon stjärna som du verkligen tycker om?

– Ja, Paris Hilton har jag träffat ganska mycket. Det var i den fasen, mellan 2012 och 2018, som hon tyckte att inget var kul längre. Hon hade tröttnat på att existera. Alla killar ville bara utnyttja henne, hon hade svårt att hitta kärleken. Paris Hilton är en helt annan person än den man tror, hon har verkligen ett djup.

Vad gör dig glad?

– När jag lyckats klämma en riktigt bra finne!

Vad brukar du gå omkring och irritera dig på?

– Folk som håller sitt vinglas fel. Du vet, när de håller i själva foten och inte i själva ”pinnen”. Det är störande. Jag skäms över att jag känner så.

Hur hoppas du att ditt liv ser ut när du fyller 50?

– Då hoppas jag att jag ligger på en lyxyacht och har en massa pengar som kommer in genom passiva inkomster. Jag njuter av livet, har man och barn.

Slutligen Julia, vilken är den bästa stunden på din dag?

– I mitt jobb är det en väldigt härlig känsla när jag suttit med ett inlägg och filat på texten, skickar iväg inlägget och lutar mig tillbaka. Efter en stund kollar jag kommentarer och svarar. Det är en härlig känsla som jag tror att bara influensers förstår. Framåt kvällen tar jag ett glas vin och äter middag. Det är livet på en pinne!

LÄS OCKSÅ: Efter otrohetsryktet – Lasse Berghagens vädjan till frun Eva

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst i årets Farmen

LÄS OCKSÅ: Talar ut om helvetet – efter succén i Biggest loser: ”I ett svart hål”

Foto: TT & Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN