LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter otrohetsryktet – Lasse Berghagens vädjan till frun Eva

22 jan, 2022 
AvOla Lagerström
Lasse Berghagen och frun Eva.
Efter otrohetsryktet – nu berättar Lasse Berghagen om sin vädjan till frun Eva.
– Hoppas du litar på mig!
Annons
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"Brand logo
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"

Bakom varje framgångsrik man står det en stark kvinna, sägs det. I fallet med Lasse Berghagen, 76, stämmer talesättet till punkt och pricka.

Det är nämligen ”allsångkungens” bättre hälft Eva Berghagen, 70, som håller i taktpinnen.

Medan Lasse står i blickfånget är det Eva som bokar in intervjuer och uppträdanden – och sköter affärerna i deras gemensamma artistbolag.

– Eva har varit ett otroligt bra bollplank. Jag har ju inte gjort ett jobb utan att först tala med henne om jag ska göra det eller inte. Så hon är ett otroligt stöd. Eller stöd, det låter som att jag är handikappad, men hon pushar mig hela tiden. Mycket av min tid går ju annars åt till att sitta på kammaren och skriva dikter och texter, det är ju det jag tycker är roligast, förklarar Lasse i Femina.

Lasse gifte sig med Eva 1976.

I samma intervju blottar Lasse medaljens baksida. Precis som många andra folkkära artister har han drabbats av gränslösa stalkers. En av dessa tog sig vid ett tillfälle in i hans loge, något som gjorde honom både chockad och skärrad.

Annons

Hemska brevet till Lasses fru Eva

Ännu värre kändes det den gången den psykiska terrorn drabbade hans älskade Eva. Hon fick nämligen ett brev vars innehåll var direkt skrämmande! Avsändaren – en kvinnlig förföljare – påstod att Lasse hade varit otrogen med henne. Kvinnan påstod sig dessutom vara aids-sjuk och fruktade att Eva hade insjuknat i hiv.

– Hur Eva reagerade när hon fick det brevet? Hon visade inte mig det, jag har inte sett det ännu, men hon berättade om det senare och då sa jag bara att ”hoppas du litar på mig, det finns inte en chans att jag skulle ha fått hiv av någon”. Det har nog också varit något slags riktlinje i mitt agerande i karriären, att jag inte skulle göra något som sårar henne. Störst av allt är kärleken, fortsätter Lasse i Femina-intervjun.

Lasse Berghagen med dottern Malin. Till höger Lasses andra dotter Maria, med sin make Olof.

I sin aktuella självbiografi Hej livet, författad av Marcus Birro, 49, sätter Lasse ord på känslorna kring dramat:

Annons

”Det kräver ändå en viss dos av elakhet och vilja att skada när man sätter sig och skriver ett brev till en människa man aldrig träffat och meddelar henne att hon nog har hiv eftersom hennes man har aids. Det är en annan, högre nivå, av cyniskt och illvilja kan jag tycka”.

Lasse och Eva har varit gifta i 46 år. Deras goda kemi är förklaringen bakom äktenskapslyckan.

– Utöver kärleken så har vi samma språk och en öppenhet mot varandra. Det händer väl att jag funderar på det här, går upp och väcker henne och förklarar att ”jag vill bara säga att jag älskar dig, hej då”. Man måste visa kärleken och ta hänsyn till varandras känslor, säger Lasse.

Foto: TT

Annons