LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Julia Bergman om 8-årige Milans tuffa hälsokamp – läkarnas ovisshet

19 maj, 2022 
Felicia Hovryd
Julia Bergman
Unga mammor-profilen Julia Bergman är mamma till barnen Milan, Zelda och Ilse. Nu berättar Julia om Milans hälsokamp och om läkarnas ovisshet.
Annons
Julia Bergman avslöjar: Så träffades jag och Dennis EverbergBrand logo
Julia Bergman avslöjar: Så träffades jag och Dennis Everberg

Unga mammor-profilen Julia Bergman, 27, blev känd för svenska folket under sin medverkan i TV3-programmet som skildrade unga mammors vardag.

Julia var med i flera säsonger och fick även ett eget tv-program, men har nu lämnat tv-rutan för Youtube där hon fortsätter att berätta ärligt och prestigelöst om sin vardag med barnen.

Sedan det första avsnittet av Unga mammor har mycket hänt. Idag har Julia nämligen tre barn; sonen Milan, 8, och döttrarna Zelda, 3, och 1-åriga Ilse, 1, hon har tillsammans med pojkvännen Dennis Everberg, 30, som är hockeyproffs.

Julia om Milans hälsokamp

När Julia gästar podcasten Duo, som Andrea Norrman och Mimmi Kapell har, berättar hon Milan inte kan gå alltför långa sträckor.

Annons

– Han har problem med sina ben så han kan inte gå jättelångt då får vi ha rullstol med oss. Milan har Down syndrom och något med benen som dem inte riktigt vet. Dem har satt det som CP, men de vet inte riktigt varför han går som han gör, berättar Julia i podden.

– Gör det ont när han går? frågar Andrea.

– Nej, men jag tror han blir trött och det tar ju tid, säger Julia.

Sonen Milan till sjukhus

I januari i år gjordes en operation på Milans ben. Ingrepp var att kirurgerna förlängde en av Milans vadmuskler, för att ge honom ökad livskvalitet och rörlighet. Julia har berättat om operationen på sin Instagram och i podden berättar hon om resultatet.

– Han går väldigt mycket inåt med benen och innan gick han väldigt mycket på tå, han kom inte ner på hällarna. Nu har han gjort en operation i början på året som har gjort att han kommer ner på hällen nu, men han går fortfarande väldigt mycket inåt. Så det är absolut bättre, men han kan liksom inte gå en lång sträcka, berättar Julia.

Andrea frågar i podden hur Milan tar sig fram om han får välja själv.

– Hemma går han och vardagligt går han, men ska vi ut på en promenad eller om vi ska gå till en lekplats då tar han ju rullstolen, säger Julia.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Viafree

Annons