Jon Henrik Fjällgrens familjekamp – fyra månader efter dotterns födsel

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren blev pappa i höstas.
Nu berättar han om sorgen kring att familjen splittrats efter uppbrottet från Maret.
– Tungt och sorglig, säger han till Hemtrevligt.

Jon Henrik Fjällgren, 33, och Maret Nystad, 29, hade vart tillsammans i fyra år när de avslöjade att de skulle ha barn ihop. Det var i under sommaren 2020 som artisten publicerade ett inlägg där han berättade att han skulle bli pappa.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Plötsliga uppbrottet med Maret Nystad

I oktober föddes den lilla flickan men lyckan tog snabbt en vändning. I december bekräftade nämligen Jon Henrik att han och paret gått skilda vägar. I ett inlägg på Instagram berättade artisten att han och Maret gjort slut redan innan dottern fötts. Även Maret har uttalat sig om uppbrottet.

”Att välja att starta ett helt nytt liv i Karasjok medan jag var höggravid var minst sagt en utmaning men sånt är livet och det enda man kan göra är att fokusera på framtiden. Jag och barnet har det bra trots omständigheterna”, skrev Maret i ett inlägg som hon tillät att Hänt publicerade.

Jon Henriks egna ord om sorgen över att inte leva med dottern

LÄS MER: Marianne Mörcks barn har vuxit upp – så lever de idag

Sedan Jon och Maret bekräftade uppbrottet har det varit tyst kring dem. Men i en ny intervju med Hemtrevligt berättar nu Jon mer om hur det kändes att ta sig an papparollen.

– Att få hålla henne i mina armar för första gången där på sjukhuset … Det var en märklig och mäktig känsla. Hon var så trygg och lugn när hon låg där. Och det kändes som om det finns ett starkt band mellan oss, trots att hon är så liten. Som om vi förstår varandra, trots att hon bara är några veckor gammal, säger Jon.

Även om lyckan över att fått träffa dottern är stor så medger Jon nu att det finns saker som tynger honom. På grund av separationen lever Jon och Maret inte tillsammans och inte heller i samma land. Maret bor idag i Norge medan Jon bor kvar i Sverige, vilket innebär att vägen till dottern är lång.

– Det är kluvna känslor. Det känns väldigt fint att få bli pappa. Men samtidigt känns det väldigt tungt och sorgligt att inte kunna leva tillsammans med sitt barn.

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson visar upp pappan efter alla år – nya bilden

LÄS OCKSÅ: Tittarnas starka reaktioner efter agerandet mot Linda Bengtzing

Senaste nytt