Tittarnas starka reaktioner efter agerandet mot Linda Bengtzing

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing var med under Don't stop the music-galan på TV4 på ett hörn – men inte som artist.
Nu reagerar tittare på beslutet att inte låta artisten uppträda.
”Varför ska du inte sjunga, Linda?”, skriver en person i kommentarsfältet på Instagram.
Linda Bengtzing om krisen
Slå på ljud

Artisten Linda Bengtzing, 45, är en av Sveriges mest folkkära schlagerprofiler under 2000-talet. Med flera hit så som Alla flickor, Jag ljuger så bra och Värsta schlagern har hon onekligen satt spår i svenska folkets musikminne. Linda Bengtzing gjorde sin Melodifestivalen-debut med Alla flickor för tolv år sedan då hon förvisso åkte ut redan i Andra chansen – men genombrottet var ett faktum.

Artisten har byggt stora delat av sin karriär på den folkkära musiktävlingen och 2020 bestämde hon sig för att ställa upp igen med låten Alla mina sorger. Tyvärr slutade hon på sjätte plats i delfinalen och fick lämna tävlingen.

Linda Bengtzing är tillsammans med Peter Ståhlgren, 46. Paret träffades då han var gitarrist i hennes kompband på en turné och bara ett år senare föddes dottern Vera. 2013 fick de sedan sonen Nils.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stjärnornas initiativ i krisen

Under helgen höll musikgalan En kväll för musikSverige: Don't stop the music på TV4. Galan tillägnades alla inom musiksektorn som drabbats ekonomiskt av den rådande pandemin.

Programledare var inga mindre än artisten och tv-profilen Sarah Dawn Finer, 39, och sångaren Martin Stenmarck, 48. Även komikern Micke Tornving, 59, var med på ett hörn.

Under kvällen bjöds det på fantastiska framträdanden och det hela avslutades med ett oerhört berörande nummer. Helen Sjöholm, Peter Jöback och Tommy Körberg sjöng då låtar från den svenska klassikern Kristina från Duvemåla.

Frågorna till Linda Bengtzing – efter förvåningen

En som också var med under galan var just Linda Bengtzing – men hon var inte där som artist. Istället hade hon bjudits dit för att auktionera ut en tavla hon hade målat.

”Jag har fått äran att vara med på ett litet hörn av Don't stop the music-galan på lördag. Blev ombedd att måla en tavla, en tavla du kan buda på tradera. Hela slanten går till att få musiken att leva, växa, FINNAS och vara...! Så in och buda nu. Gör mig stolt”, skriver Linda Bengtzing på Instagram.

Underbart - sååå glad för det o väntar med spänning”, skrev en följare i kommentarsfältet.

Men det var också de som undrade varför artisten inte skulle uppträda.

”Varför ska du inte sjunga, Linda? Hade gärna hört dig sjunga någon av dina många hits”, skrev en besviken följare.

Och det verkar också som att Linda Bengtzing själv delade förvåningen.

Det undrar jag oxå”, svarade hon.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT/Claudio Bresciani/TT

LÄS OCKSÅ: Mia Skäringers dotter har vuxit upp – så ser Heli Skäringer ut idag

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos hårda uttalande efter pausen från Phillipe Cohen

FRÅN FÖRSTASIDAN