Jon Henrik Fjällgren i sorg efter tunga sjukdomsbeskedet i familjen

Jon Henrik blickar åt sidan med en keps på huvudet.

Jon Henrik Fjällgren är kanske Sveriges mest kända jojkare.
Men allt är inte guld och gröna skogar i artistens liv.
På Instagram delar han nu med sig av sorgen efter ett plötsligt sjukdomsbesked i familjen.
0:29

Efter reklamen: David Lagercrantz om relationen till Carola Häggkvist efter Stjärnorna på slottet

(0:29)

Slå på ljud

Artisten Jon Henrik Fjällgren, 35, slog igenom 2014 när han jojkade en hyllning till sin avlidna vän framför Talang-juryn. Han gick sedan och vann hela tävlingen vilket gav ett stort lyft i karriären.

I år ska Jon Henrik delta i Stjärnorna på slottet ihop med Lars Lerin, 68, och Carolina Gynning, 43. I en intervju med Hänt berättade Jon Henrik om sina förväntningar av programmet.

– Alla har något spännande från sitt liv, något som man kanske inte visste eller en livserfarenhet så det ska bli intressant, sa Jon Henrik till Hänt nyligen.

Återföreningen med dottern efter uppbrottet från flickvännen

I oktober 2020 blev Jon Henrik pappa för första gången. Tillsammans med sin dåvarande partner Maret Nystad fick han dottern Ella Savé.

Efter födseln meddelade dock paret att deras relation var över. Jon Henrik och Maret hade tagit ett beslut flera månader tidigare men ville vänta till efter födseln innan de offentliggjorde beslutet.

Idag bor dottern Ella med sin mamma i Norge och Jon Henrik har tidigare berättat om den stora saknaden. Det var ännu jobbigare för honom då han inte kunde resa till henne på grund av pandemin.

Men tidigare i år spelade Jon Henrik på en konsert i Gällivare. Då fanns det ett familjärt ansikte i publiken – dottern Ella. Det var en passande spelning för Jon då dottern bor i närheten och för Hänt delade han med sig om den känslosamma upplevelsen han fick med henne under konserten.

– Det var inte så himla långt ifrån där Ella bor så det var väldigt passande. Det var häftigt, hon sjöng med, dansa och hoppade och ropade “pappa en gång till, pappa en gång till”. Det var skithäftigt faktiskt! Väldigt känslosamt blev det, berättade Jon Henrik för Hänt då.

Jon Henrik Fjällgren berättar om relationen till Maret

Se klippet här!

Plötsliga insjuknandet i familjen – nu berättar Jon Henrik

I ett inlägg på Instagram berättar Jon Henrik nu om ett insjuknande i familjen. Det är nämligen så att hans hund Rannerass har blivit sjuk. I inlägget förklarar artisten att hunden var hans enda vän när han kände sig ensam.

”Man säger att allting har ett slut. Men när man inte vill att de ska vara så då hur gör man då. Jag brukade heal a dig efter vi varit i skogen, du brukar hålla mig varm när vi åker skoter, du var min enda vän när jag kände mig ensam och tom”, skriver han.

Vidare förklarar Jon Henrik Fjällgren hur ont det gör i honom att se sin hund så sjuk och svag och förklarar att den inte har lång tid kvar vid livet.

Att se dig sjuk och svag gör mig så ont men denna gång ranne kan jag inte heal a dig längre utan bara hjälpa dig att få en sista vila. Du har 7dagar kvar ungefär och jag har så svårt att acceptera och svårt att se ett liv utan dig hos mig. Men så är livet”.

FOTO: Karin Törnblom/TT ,Henrik Montgomery/TT

SENASTE NYTT!