TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Johnnie Krigström är inte med hustrun efter 26 år: ”Har valt det här livet”

24 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Johnnie Krigström
Johnnie Krigströms arbete innebär att han är borta mycket från fru och barn.
Hänt har pratat med Johnnie som berättar om situationen.
– Vi har valt det här livet, säger Johnnie till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ellinor Bjurströms otippade drömprojekt: ”Jättekonstigt”Brand logo
Ellinor Bjurströms otippade drömprojekt: ”Jättekonstigt”

Programledaren och målaren Johnnie Krigström har många tv-timmar bakom sig efter alla år som medverkande i olika tv-program. Just nu pågår inspelningarna av en ny säsong av stugdrömmar som han gör tillsammans med parhästen Mattias Särnholm. Hänt har pratat med Johnnie som berättar om hur familjelivet påverkas av att han är bortrest så mycket.

Johnnie Krigström om sin frånvaro från familjen

Johnnie Krigström, 50, har varit tillsammans med sin fru Maria Krigström, 50, i hela 26 år. Tillsammans har de två döttrar Stella, 17, och Leia, 14. De bor tillsammans i ett renoverat hus på Lidingö. Att han är bortrest så mycket med jobbet innebär att hans fru Maria får ta ett större ansvar i hemmet. Men genom att ha en kontinuerlig dialog får paret trots allt tillvaron och relationen att fungera.

– Det handlar om att ha en dialog, man måste prata med varandra. Vi har alltid haft en öppen och ärlig dialog. Har jag jobbat för mycket och hon säger:” Du kan inte åka på en killresa i tre dagar” då gör jag inte det, berättar Johnnie för Hänt.

Annons

Att paret har fått relationen att hålla i så många år beror även på att familjen är van med situationen. Johnnie började arbeta med tv redan innan barnen föddes.

– Jag har en fantastisk fru, vi har hållit ihop länge och vi har valt det här livet. Hon var med innan jag började med tv, sen har det liksom vuxit på oss. Det här är ju vår vardag och det har blivit mina barns vardag, säger han.

Johnnie Krigström: ” Det jämnar ut sig när jag väl är hemma”

Men resandet och arbetsschemat är inte bara negativt berättar Johnnie. Arbetet tillåter honom att vara ledig när barnen är det och han kan vara helt närvarande och fokusera helt på sin familj när han väl är hemma.

– Lyxen har ju varit att jag kunnat vara ledig under alla lov. Så då har jag ju fått ta igen lite. Men markservicen och de tråkiga novemberlämningarna med overaller och grejer på förskolan har ju min fru fått ta, säger Johnnie och fortsätter:

– Jag är så mycket mer närvarande när jag väl är hemma så det jämnar ut sig när jag väl är hemma. Är hemma ungefär tre dygn i veckan och då är det upp till mig att ställa upp.

FOTO: TT

Annons