TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Johanna Lind Bagges avslöjande om relationen med Anders Bagge

04 aug, 2020 
AvOla Lagerström
Johanna Lind Bagge och Anders Bagge.
Möt Johanna Lind Bagge i en stor intervju.
✔︎ Avslöjandet om maken Anders Bagge: ”Jag har kommit på honom flera gånger...”
✔︎ Gasattacken i köket: ”Lämnade rummet i panik”.
✔︎ Tjafsen i relationen: ”Det har med hans psyke att göra”.
Annons

28 år efter Fröken Sverige-titeln är Johanna Lind, 49, ständigt aktuellt. För Hänt berättar hon om bland annat om barnbeslut, relationen med maken Anders Bagge, 53, och varför hon föredrar Kikki Danielsson före Mikael Persbrandt.

Obs: Intervjun gjordes i augusti 2020 och har uppdaterats.

Johanna Lind Bagge i Fröken Sverige 1993 och med Anders Bagge 2019.
Johanna när hon vann Fröken Sverige 1993 och med maken Anders Bagge i dag. Foto: TT.

Hur står det till Johanna?

– Det är bra. Jag väljer att det ska vara bra. Inställningen är allt, liksom. Jag är frisk, jag har mina nära och kära, jag får jobba med det jag tycker om. För mig är det enkla det stora.

✔︎ Det här är Johanna Lind Bagge

Ålder: 49.
Bor: Färingsö.
Familj: Maken Anders Bagge, 53, sonen Daniel, 21, hundarna Ebba, Selma, Iris, Karin och Sonja. Katten Smilla.
Jobbar som: Hudvårdsguru och egenföretagare inom kläder, skönhet och hälsa. Har egna kollektionen JLB och driver webbshoppen johannalindbagge.se.
God egenskap: Snäll.
Dålig egenskap: Överdrivet positiv, det kan vara jobbigt ibland.
Älskar att: Vara med hundarna.
Hatar att: Inte vara med hundarna.
Favoriträtt: Jag äter allt, tyvärr.
Favoritdryck: Kaffe.
Borde: Sova mer.
Kändismerit: Det finns meriter 24/7, jag lever ju med en merit, (skratt).

Annons

Vad är det bästa som hänt i ditt liv sedan du var Fröken Sverige 1993?

– Gud, vad svårt! Det finns jättemycket bra saker. Men jag har fått en son. Det är klart att det är det bästa!

Vad är i särklass det jävligaste som hänt?

– Jag vete tusan, alltså. Jo, det är ju att Anders och jag förlorat en familjemedlem i corona. Anders farbror Classe åkte in på sjukhus och avled i det. Det var i mars, på vårkanten. Fruktansvärt sorgligt. Classe var en glädjespridare, han hade alltid en rolig historia i rockärmen, han var alltid den som gick hem sist när det var fest. Han var en skämtare in i det sista. Nu får han ha det roligt i himlen…

Johanna Lind Bagge om relationen till Anders

Hur gick det till när Anders dök upp som gubben i lådan i ditt liv?

– Jag har känt Anders i många år. Vi träffades första gången för 20, 25 år sedan när vi bodde i Djursholm. Jag och min dåvarande man var hemma hos honom och hans dåvarande flickvän. Vi hade middagar och lite allt möjligt sådant. Jag fattade tycke för honom som person. Hans glädje. Det var inte mer än så. Sedan fick han höra att jag hade separerat. Då tyckte han att jag skulle bli ihop med honom – och han fick jobba hårt på det, (skratt).

Annons

På vilka områden är du överlägsen honom?

– Ordning och struktur.

I fina kretsar skvallras det om att Anders har en väldigt speciell gångstil. Förflyttar han sig som om han vore på fyllan, eller?

– (Skratt). Det finns ingen som kan få mig att skratta så mycket som Anders. Han har en gångstil som påminner om en blandning mellan en karikatyrtecknad rolig gubbe och en flamingo, liksom. Anders är en sådan jävla spexare. När han väl sätter igång… Jag ligger dubbelvikt på golvet. Tårarna sprutar för att det är så roligt!

Vad är coolast när det gäller ert lyxhus?

– Hundgården. Den är gigantisk.

Hemma hos låtskrivaren, musikern och producenten Anders Bagge i hans hus på Ekerö utanför Stockholm.
Johanna Lind Bagges man Anders framför huset på Ekerö utanför Stockholm 2012. Foto: Jens L’Estrade/Scanpix.

Vad är baksidan med hundintresset?

– Det finns egentligen igen baksida, men när vi skaffade vår bulldog Karin så visade det sig att hon inte tålde vanligt valpfoder. När hon släppte sig… Jädrar vilka rökare… Alla flydde! När vi hade med Karin i bilen så fick vi åka med nerdragna fönster. Det var ingen lek, jag lovar dig. Hon kunde ligga under matbordet. Sedan kom det en smygare. Sekunden senare tittade vi på varandra, sköt ut stolarna och lämnade rummet i panik. Det var galet, det var så vidrigt. Men så är det inte längre.

Annons

Brukar du ertappa Anders, nattetid, vid kylskåpet?

– Förut, ja. Inte längre. Sedan ett par månader tillbaka är han med i en viktklubb som har ett hälsoprogram, Wellobe. Han är noga med att röra på sig och att äta rätt mat. Det är ordning och reda och inte lika mycket stillasittande. Förut, däremot… Jag har kommit på honom flera gånger. Du vet, Anders står och lagar pizza mitt i natten! Han är ju jätteduktig på att laga mat. Han slänger ihop vad som helst av ingenting!

Johanna om barnbeslutet: ”Vi rannsakade oss”

Vem av er har svårast att gå vidare efter ett tjafs?

– Anders. Det har med hans psyke att göra. Han kan älta och analysera saker. Jag kan släppa och gå vidare. Jag är rak. Är man rak slipper man gå omkring och må dåligt. Anders är mer konflikträdd. Det gör att konflikter tär på honom på ett annat sätt. Därför att processen är längre.

För ett par år sedan pratades det om att du skulle åka till Danmark – för att bli inseminerad och gravid. Berätta!

Annons

– Vi tänkte på det här, ja, men vi tänkte om. Barn är en gåva, barn är ingen självklarhet. Ska man skaffa barn så måste man också tänka på barnet. Vi rannsakade oss själva och insåg att vi inte hade åldern inne. Vi har ju barn – svansbarn – och skaffade helt enkelt ett till svansbarn. Sedan är vi stolta gudföräldrar till lilla Alina, en liten flicka på ett år!

Johanna Lind Bagge med hundar.
Johanna Lind Bagge älskar hundar. Foto: Privat.

Äter du alger, spenat, veganköttbullar och annat oätligt?

– Nej, jag äter allt, tyvärr.

Vem i din släkt har du tätast kontakt med?

– Mamma. Vi pratar varje eller varannan dag.

När trodde du senast inte dina ögon?

– Nu i maj. En mås landade på vår brygga. Sedan började det strömma till ornitologer från när och fjärran. De var helt fascinerade av den här fågeln. Den såg ut som en fiskmås. Skillnaden var att den hade svarta fötter. Ornitologerna var i extas!

Annons

Så vad var grejen med fågeln?

– Det visade sig att det var en trätåig mås som vanligtvis bara finns i Nordatlanten. Den hade flugit fel och landat på vår brygga. Ornitologerna gick man ur huse. Det var ett himla pådrag! Jag trodde inte mina ögon…

Vilket spel vinner du alltid i?

– Ett kortspel som heter 500. Vi spelar mycket, Anders och jag. Nästan varje kväll. Det kan vara Fia med knuff, det kan vara kortspel. Jag är en fruktansvärt dålig förlorare. Jag blir en helt annan människa, jag mår jättedåligt över det.

Vilken dröm kommer du antagligen aldrig förverkliga?

– Drömmen om ett till barn.

Vad ska det stå på din gravsten?

– Inställningen är allt!

Slutligen Johanna, vad skulle du välja: tälta på Kikki Danielssons knöliga gräsmatta våren 2021, bli inlåst i Måns Zelmerlöws källarförråd sommaren 2022 eller sova i Mikael Persbrandts badkar hösten 2023?

– Jag skulle tälta hos Kikki. Jag tycker om att vara ute i naturen, jag älskar falukorv och jag tycker att Kikki är en himla härlig person. Dessutom skulle det finnas musik och underhållning. Jag tror att vi skulle ha det jättekul!

Annons