LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Johanna Lind Bagges sorg – tunga orden efter utseendeförändringen

25 sep, 2023 
Frida Eklöf
Johanna Lind Bagge, Anders Bagge
Johanna Lind Bagge har synts flitigt i tv-rutan under våren då hon medverkat i programmen Let's dance och Underdogs.
Nu berättar hon om en händelse som förändrade hennes utseende – något som inte uppskattades.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Amanda Fondell har gift sig – träffade kärleken under tv-sändningenBrand logo
Amanda Fondell har gift sig – träffade kärleken under tv-sändningen

Johanna Lind Bagge, 51, har många järn i elden. Tidigare i våras medverkade hon i Let's dance på bästa sändningstid. Hon var även en del av SVT:s program Underdogs som avslutades i våras.

Sedan 2018 är Johanna gift med maken Anders Bagge, 55, som just nu är aktuell som jurymedlem i Idol.

Johanna Lind Bagges stora sorg efter oplanerade utseendeförändringen

1993 utsågs Johanna till Fröken Sverige, och därefter representerade hon Sverige i den internationella skönhetstävlingen Miss Universum där hon slutade på en 16:e plats i den prestigefyllda tävlingen.

Under tiden som Fröken Sverige kom det yttre att bli viktigt för Johanna, och framförallt hennes hårsvall.

– Jag har alltid haft mycket och långt hår. När jag var med i Fröken Sverige kom först håret, sedan ögonbrynen och därefter klänningen. Jag har alltid förknippats med att ha mycket hår. En gång klippte jag av det till en page och trivdes inte alls. Håret är en del av min identitet, även om jag inte gör så mycket med det. Oftast har jag en tofs eller sätter upp det med spännen, säger Johanna i en intervju med Amelia.

Annons

Men det fanns en tid, året när Johanna och Anders gifte sig, som hennes hår fick ta mycket stryk. Förändringen beskriver hon som ”en katastrof”.

– Med åren, när kroppen förändras, blir både kvinnor och män tunnhårigare. Mycket jobb, press och stress påverkar också. Under 2017, 2018 var tillvaron helt hysterisk för mig. Anders och jag hade bröllop, vi flyttade och renoverade huset. Samtidigt fick vi problem med vattnet på Mälaröarna där vi bodde. Många boende med blont hår blev grönhåriga och jag såg ut som Shrek. Partiklarna i vattnet fick håret att gå av och bli helt slaktat. Det kanske är ett i-landsproblem, men för mig var det en sorg. En katastrof.

Därför bor inte Johanna och Anders Bagge i sitt nya slott

Det var i juni 2022 som Anders och Johanna avslöjade att de skulle flytta in i sin första gemensamma bostad – och inte vilken som helst.

Annons

Makarna har nämligen lagt vantarna på det maffiga 1600-tals slottet Rastaborgs slott med en boarea på 1500 kvadratmeter. En grusad väg leder fram till slottet och de har en enorm trädgård som omger bostaden.

Däremot har flytten till slottet gått lite knackigt och har hållit på i ungefär ett år nu. Sedan innan äger Anders ett fantastiskt hus med sjötomt ute på Ekerö, strax utanför Stockholm. Men det har inte varit helt lätt att få huset sålt.

När Hänt träffade Johanna berättade hon nämligen att villan ännu inte är såld och slottet är mer som en verksamhet för paret.

– Nej vi är på två ställen. Rastaborg är framför allt verksamhet och vi har ju kvar det andra huset, dock är det till salu. Så det är ju egentligen där vi utgår ifrån boendemässigt sett. Så man är split-vision nu skulle jag säga, förklarade hon för Hänt och fortsatte:

– Men så får det vara, man får ta en sak i taget.

FOTO: Andreas Bardell/Aftonbladet, Adam Ihse/TT

Annons