Joanna Swica berättar sanningen bakom kollapsen i Robinson – det hände sedan

Robinson Joanna Swica

I kvällens avsnitt av Robinson blir det dramatiskt när deltagaren Joanna Swica plötsligt faller ihop och får ett krampanfall. Nu berättar hon för Hänt vad det var som faktiskt hände – samt vad som hände sedan.

När lagen tävlar mot varandra i kvällens avsnitt tar allt plötsligt en dramatisk vändning. När tävlingen är över och lag Nord står som vinnare faller nämligen Joanna Swica ihop.

Hon ligger på marken medan både deltagare och sjukvårdare springer fram för att se att hon är okej - men ingen får kontakt med henne. Nu berättar hon för Hänt vad det var som ledde till kollapsen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför kollapsade Joanna i Robinson

När Joanna tittar på programmet i efterhand kan hon se precis när i tävlingen som hon börjar må dåligt, och hon förklarar att det är kroppen som reagerar på kombinationen för lite mat och för mycket fysisk ansträngning.

– Jag har ju gått 14 dagar utan näring där och jag ger ju allt i tävlingar och trycker på och har varit väldigt fysiskt aktiv i vårt läger. Så det som händer är helt enkelt att jag trycker på så hårt att jag går slut på energi. Jag väggar, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag är van vid att ta ut mig vid träning och tävlingar, men då har jag andra förutsättningar. Mina glykogenlager var helt förbrukade och jag puschade mig alldeles för hårt trots att jag visste att jag inte har något att ta av. Så jag tryckte helt enkelt på tills jag inte kunde mer.

LÄS MER: Robinson-Viktoria avslöjar verkliga relationen med Alexander

Hon förklarar att hon inte kände någon smärta när hon låg i fosterställning på stranden, men att hon däremot inte hade någon kontroll över vad som hände med kroppen.

– Jag hade inte ont eller något utan är fullt medveten. Förutom de minuterna jag tuppar av då. Så jag vet ju vad som händer, det är bara att jag inte har någon kontroll alls över min kropp, säger hon innan hon fortsätter:

– Men jag låg ju där mycket längre än vad som visas i tv. Jag kanske låg där i fem-tio minuter mer än det som visas.

Det hände med Joanna efter kollapsen

När sjukvårdspersonalen kom springandes till Joanna var det första hon kunde tänka på att hon riskerade sin plats i tävlingen.

– Det enda jag kunde tänka på var att "jag kan inte kan tas ut från den här tävlingen. Det här kan inte vara slutet för mig", säger hon innan hon fortsätter med att berätta vad som hände:

– Men de tar mig till sjukhuset där jag sen blir checkad. Och de konstaterar ju att jag är är tömd på allt och även också uttorkad. Vilket är konstigt för jag är en av dem som har druckit mest, men det är ju svåra förhållanden vi är i. Och vi alla krigar på så hårt vi bara kan. Jag är stolt över oss och hoppas att jag kan gottgöra laget.

LÄS OCKSÅ: Därför gav Paul Michael Wrenkler immuniteten till Joanna Swica

LÄS OCKSÅ: Paul Michael Wrenkler om bråket i Robinson – därför startade konflikten