Joakim Lundells ilska efter händelsen på förlossningen

Joakim Lundells ilska efter händelsen på förlossningen
Nu är det inte många timmar kvar innan Joakim och Jonna Lundells lilla son kommer till världen.
Efter att ha bokat in planerad tid för igångsättning under onsdagen har Jonnas värkar dragit igång redan under natten.
Men efter att ha kommit till förlossningen möttes Joakim av en stor besvikelse.
– Jag försöker att lugna ner mig, andas och bara acceptera det som har hänt, säger Joakim i en Instagram story.
Annons

I många tunga veckor har Jonna Lundell burit på hennes och Joakim Lundells andra barn, en liten pojke. Efter att ha blivit så pass sjuk att hon var tvungen att läggas in på sjukhus i slutskedet av graviditeten med parets första barn, Lunabelle Lundell, har Jonna flera gånger pratat om oron för tiden innan förlossningen.

Annons
Annons

Efter att dessutom ha drabbats av flera åkommor under de senaste veckorna med allt från huvudvärk till märkliga hudutslag har Jonna beslutat sig för att försöka få igång förlossningen något tidigare. Efter att ha gått in i graviditetsvecka 38 gjorde hon på barnmorskornas inrådan flera hinnsvepningar för att skynda på processen. Till en början var det dock en besviken Jonna som kom tillbaka efter ingreppet.

Annons

– En uppdatering från hinnsvepningen. Jag har ju gjort en operation där jag har tagit bort en bit av min livmoderhalstapp så eftersom den är lite kort var det svårt att komma åt den. Plus att min livmoderhalstapp är lite bakåtvänd så jag tror faktiskt inte att svepningen kommer att hjälpa någonting även om jag hoppas, sa hon då på Instagram story.

Värkarbetet har kommit igång

Men så i måndags var det en lycklig Jonna som återigen uppdaterade sina följare om graviditeten.

– Mitt vatten har gått! Jag har inga värkar än men har de inte kommit igång förrän på onsdag så blir jag igångsatt. Det känns så fruktansvärt skönt att bara veta, att ha ett datum. Jag har inte varit så här lycklig på väldigt väldigt länge.

Natten till onsdag drog dock värkarna igång av sig själv och till sin stora fröjd skjutsade Joakim in sin fru och blivande barn till förlossningen i sin svarta Lamborghini. Men värkarna kom aldrig igång ordentligt och till slut blev Jonna tvungen att få hjälp med igångsättningen av förlossningen.

Joakim Lundells ilska

Och det hela kommer inte att gå till riktigt på samma sätt som när lilla Lunabelle kom till världen. På grund av cornapandemin har sjukvården varit tvungna att ta till flera åtgärder för att skydda födande mammor och spädbarn. Något som Jocke blev varse om då paret kom in till förlossningen.

– Okej jag sitter här ute på sjukhusets parkering. Försöker lugna ner mig, andas och bara acceptera det som hänt utan någon irritation, det är Jonnas dag i dag och det är Jonna som ska föda, säger han i en Instagram story efter att ha blivit nekad till att närvara vid sin hustrus sida under det första värkarbetet.

Trots att Joakim kommer att få komma in i förlossningsrummet när det är dags för den lille att komma ut känner han sig frustrerad när han ser proppfulla badstränder medan han själv inte ens får stötta sin fru under förlossningen.

– En del utav mig känner ju så här..  När jag fick höra att det till och med är 40- 50 tusen personer på en badstrand – på förlossningen var det helt tomt. Jag förstår att regler är regler men jag kan ju tycka att reglerna ska gälla överallt. Jag ser proppfulla gallerior, badstränder och sommarstäder och då känner jag att det känns lite orättvist när det är en barn som ska födas.

Joakim är dock noga med att understryka att han inte är irriterad på sjukvården och är själv positiv till de restriktioner som har vidtagits.

– Det är bara att acceptera och jag förstår corona fullt ut. Jag är för restriktioner då det är sjukvården som får lida och gå på knäna. Jag lyfter verkligen hatten av för det arbete som sjukvården gör men det som gör mig irriterad är när jag får reda på att det inte ser ut så överallt, säger Joakim Lundell.

Nu önskar vi på Hänt all lycka till Jocke och Jonna som bara inom några timmar är tvåbarnsföräldrar!

Annons

FOTO: Instagram 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…