ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Joakim Lundell om lyckan – efter Guldbagge-nomineringen: ”Stort”

11 jan, 2023 
Jonna Lawaetz
Joakim Lundell.
Joakim Lundell är ständig på gång med nya spännande projekt.
I fjol hade hans debutfilm Feed premiär på bio och den tog sig direkt upp på topplistorna.
Nu har filmen nominerats till en Guldbagge.
Överraskande och kul och verkligen stort”, skriver Jocke till Hänt
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra periodenBrand logo
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

Mångsysslaren Joakim Lundell, 36, har på bara några år skapat sig ett mäkta imponerande cv. Han har tillsammans med hustrun Jonna Lundell, 28, en av de största Youtube-kanalerna i Sverige och har blivit utsedda till mäktigast i Sverige på sociala medier. Utöver sina sociala kanaler har paret både skapat och varit med i flera tv-program samt driver en framgångsrik podcast.

Jocke har tidigare i sin karriär släppt tre böcker. I fjol kunde han även addera filmproducent på sin meritlista.

Joakim Lundell om debutfilmen Feed

Joakim har länge haft drömmar om att producera långfilmer och skriva manus. Med filmen Feed gjorde han slag i saken. Filmen hade en budget på drygt 20 miljoner kronor och spelades in på Ljusterö i Stockholms skärgård. Normalt sett kan filminspelningar ta år att göra, men för Joakim Lundell gick det desto snabbare. Man hade nämligen en produktionsbuss på plats och började klippa direkt. Det ledde till att hela processen bara tog drygt ett halvår.

Annons

I oktober hade filmen premiär på biograferna runt om i Sverige och han nådde stjärnstatus efter bara några dagar när den direkt tog sig upp på topplistorna.

I ett meddelande till Hänt bekräftade Joakim den stora lyckan att filmen fått så bra respons.

”Superkul såklart och speciellt nu när man vet var det landar. Att vi toppar biotoppen som mest sedda film före Smile och Black Adam är såklart stort”, skriver han och fortsätter:

”Är ödmjukast tacksam för mottagandet av publiken samt alla biobesök under helgen.”

Jockes stora lycka – Feed nominerades till en guldbagge

Filmen har varit otroligt uppskattad av publiken under hösten, vilket har visat sig även i finrummet när det kommer till film. Feed har nämligen nominerats till Guldbaggens publikpris.

Annons

På grund av coronapandemin har det priset legat på is under två år, men gör en comeback på Guldbaggegalan 2023. I samarbete med Aftonbladet har filmpubliken kunnat rösta på sin favorit bland några av 2022 års mest sedda svenska filmer. Feed är en av tre filmer som nominerats.

Till Hänt berättar Jocke om sina känslor kring nomineringen.

"Överraskande och kul och verkligen stort att Feed har både setts av så galet många människor och gjort så stort avtryck inom genre film!", skriver Jocke i ett privat meddelande till Hänt

Han berättar även att han jobbar på manuset till sin nästa film som han tror kommer bli ännu större än Feed.

"Jag sitter och skriver på delar av manuset just i detta nu och det känns som att denna film kommer ta ytterligare ett par kliv framåt för svensk film."

Jocke Lundell om den tuffa tiden – mår inte bra

Joakim har under den senaste tiden varit väldigt öppen med att hälsan inte är på topp för tillfället. Han har berättat om hur det senaste året varit väldigt tufft för honom då det har varit flera närstående som gått bort och många som blivit sjuka. Han har även berättat att hans hektiska jobbschema varit alldeles för intensivt på senaste och att han känt att utbrändheten är nära.

– Det är väldigt nära utbrändhet nu, det är det, har Joakim tidigare sagt i ett avsnitt av podcasten Jocke & Jonna - sanningen måste fram.

När Hänt når honom berättar han om måendet.

"Mår väl ingen höjdare, har lovat mig själv att sluta svara att det är bra av ren rutin när det inte är det", skriver han till Hänt.

Vinnaren kommer avslöjas på Guldbaggegalan som äger rum på Cirkus i Stockholm den 23 januari 2023 och direktsänds i SVT1 och och SVT Play.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons