LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jill Johnson om känslorna för Linus Wahlgren efter serien Udda veckor

03 jul, 2021 
Linus Wahlgren, Jill Johnson
Jill Johnson har gjort skådespelardebut med rollen som Linus Wahlgrens karaktärs flickvän i serien Udda veckor.
Nu berättar hon om de starka känslorna för kollegan.
– Det känns på riktigt, säger hon i P4 Extra.
Annons
Allt du vill veta om Linus Wahlgrens succékarriär på scenBrand logo
Allt du vill veta om Linus Wahlgrens succékarriär på scen

Jill Johnson, 48, gjorde debut inom skådespeleri när hon axlade rollen som Camilla i Udda veckor. Dramaserien går att se på Discovery+ och huvudrollerna spelas av inga mindre än Christine Meltzer, 46, och Linus Wahlgren, 44.

Helt ovan vid att stå framför en kamera var Jill dock inte. Hon har bland annat tidigare spelat sig själv i Colin Nutleys film Heartbreak Hotel, och förra året sändes den fjärde säsongen av hennes egna serie Jills veranda på SVT. Men att spela en karaktär i ett drama var något nytt.

– Jag känner inte på något sätt att jag är skådespelerska bara för att jag fått göra den här serien, jag har stor respekt för yrkesroller. Men detta var så magiskt och kul! Det var något med manuset och de inblandade som fick mig att känna att detta måste jag fasen i mig testa, har hon tidigare sagt till Allas.

Jill Johnsons pojkvän Mattias Elg

De senaste åren har inte varit helt lätta för Jill. Tiden efter skilsmässan från ex-maken Håkan Werner, 58, blev en tung historia. Det forna paret var tillsammans i 20 år innan de valde att gå skilda vägar år 2017. Tillsammans har de barnen Havanna, 16, och Bonnie, 10.

Annons

När hon anade det som minst dök dock kärleken upp igen. Jill har tidigare berättat om första tiden med Mattias Elg, 46, som hon till en början avvisade lite smått. Men så småningom kände hon sig redo för kärlek och idag är de ett par.

Relationen till Linus Wahlgren: "Känns på riktigt"

I radioprogrammet P4 Extra berättar Jill varför hon valde att tacka ja till rollen som Camilla i Udda veckor. En av anledningarna är den rådande pandemin, som gjort att många spelningar ställts in. Hon hade alltså lite extra tid i schemat och behövde sysselsätta sig och tjäna pengar.

Linus Wahlgren, Jill Johnson
Linus Wahlgren och Jill Johnson

I Udda veckor får tittarna se en hel del djupa och kärleksfulla scener mellan Jill och Linus karaktärer.

Annons

– Det var fantastiskt. Fantastiskt för att de är så duktiga och vet vad de håller på med. Och fantastiskt för att jag vågade känna in, och kände den här nerven, säger Jill i radioprogrammet.

Jill Johnson berättar också att hon verkligen kunde känna riktiga känslor när hon skådespelade mot Linus.

– När man står och tittar skådespelar-Linus i ögonen och säger nånting, som jag då i scenen menar, att det känns på riktigt. Att det inte bara är platt och skådespeleri. Utan att man känner scenen, den nerven var jag inte beredd på och jag tyckte det var så kul. Så nu vill jag ju göra mer sånt här, säger Jill.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Tommy Holl/TT

Annons