Jill Johnsons kris med barnen och pojkvännen Mattias Elg

Jill Johnson och maken Mattias Elg.

Jill Johnson, 48, är vår stora countrydrottning och aktuell med en ny skiva för första gången på fem år.
Hjärta och smärta är två teman som hör country till, nu berättar sångerskan om de tuffa stunderna hon känner sig otillräcklig.

Skivan heter ”Havanna” liksom hennes 17-åriga dotter och albumet är som ett brev till dottern.

– Jag märker att min äldsta dotter håller på att frigöra sig. Det gör fan ont alltså. Så började det, säger Jill i Nyhetsmorgon i TV4.

Dottern Havanna medverkar även på albumet.

– Det var helt fantastiskt. Hon sjöng så otroligt fint. Och att jag som mamma missat det.

Jill Johnson är numera särbo med psykologen Mattias Elg, 46. Med ex-maken Håkan Werner, 60 – de separerade 2017 – har hon förutom Havanna även dottern Bonnie, 11.

Jill med ex-maken Håkan. Till höger med döttrarna Bonnie och Havanna, samt assistenten Victoria.

Jill har ofta varit ute på turné under barnens uppväxt.

– Rent intellektuellt har jag gjort det här valet väldigt medvetet. Det här är ju ett kall jag vill hålla på med. Jag vill spela och sjunga och det visste jag att jag skulle fortsätta med även när jag skaffade barn. Men den känslomässiga delen bär ju alltid med sig ett dåligt samvete. Och det tycker jag är svårt att koppla ihop, sunt förnuft och känsla. Jag tycker det gör jätteont.

Kikkis lycka – orden om kärleken efter alla år som singel

Jill har haft stunder då hon känt sig otillräcklig som förälder. Det har ibland varit tufft att axla både jobbet som turnerande countrystjärna och kärleksfull förälder.

– Man gråter. Väldigt mycket gråter man. Och det har jag också valt att visa barnen, att även jag blir ledsen, säger hon om kärlekskrisen.

Jill funderar över sina livsval

Som tur är har Jill även fått mer tid med barnen under pandemin eftersom turnéer och gig blivit inställda.

– Men sen har mina barn alltid fått följa med när det har passat för dem. Så jag tycker ändå att vi har fått vara tillsammans mycket.

Jill med särbon Mattias.

Jill har delade känslor när det gället att släppa taget om barnen som börjar bli äldre.

– Jag tycker det är det som är konflikten. Det är klart jag fattar det, och jag vill ju det. Släpp ut håret och lev liksom, annars kommer frigörelsen senare i livet och det är inte alltid det blir bra. Samtidigt som man är orolig och man älskar dem så att man går sönder och vill hålla kvar dem.

Känslorna har fått Jill att ibland fundera över sitt livsval.

– Ibland kan jag fundera på om det är värt det. Är det värt att resa runt? Är det värt att gå efter mitt eget kall och inte få vara med barnen? Med tanke på att det går fort och helt plötsligt har det hänt, och så kanske de har flyttat liksom. Så sådana frågor tänker man ju på så klart. Att man väger för och emot. Och så tuffar man på och hoppar på den där bussen.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för deltagarna i Bonde söker fru – Kärlek åt alla 2021

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists försvar efter kritiserade bilden

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar mot nya Solsidan – TV4 bemöter kritiken

Foto: TT

SENASTE NYTT!