TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jill Johnson ärliga ord – efter skilsmässan från exmaken

27 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Jill Johnson Håkan Werner
Countrysångerskan Jill Johnson är en av Sveriges mest välkända artister.
När hon under lördagen gästar David Hellenius talkshow Hellenius hörna berättar hon om hur det var att börja dejta vid 44-års ålder.
Annons
Jills veranda är tillbaka 2023 – så gick inspelningenBrand logo
Jills veranda är tillbaka 2023 – så gick inspelningen

Den folkkära countrysångerskan Jill Johnson, 49, har en lång och gedigen artistkarriär bakom sig. Hon debuterade på scenen under en countrygala i Danmark vid 14-års ålder och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Hennes stora genombrott kom när hon vann Melodifestivalen 1998, med låten "Kärleken är". Hon sjöng sig raka vägen in i svenska folkets hjärtan och besegrade etablerade artister som Nanne Grönvall och Myrra Malmberg.

Sedan genomslaget i Melodifestivalen har hon bland annat släppt flera album, återigen varit med i Melodifestivalen – både som deltagare och programledare, varit på otaliga turnéer och spelade sig själv i långfilmen Heartbreak Hotel av Colin Nutley.

Jill Johnsons ord om att börja dejta igen

År 1999 gifte sig Jill med musikern Håkan Werner, 61 . Paret träffades på en turné och blev blixtförälskade. Tillsammans har dem döttrarna Havanna, 18, och Bonnie, 12. Efter närmare 18 år som gifta valde paret att officiellt gå skilda vägar år 2017, efter att ha separerat året innan.

Annons

– Det blev min allra första sorg som jag upplevde som väldigt bottenlös, sade Jill när hon medverkade i "Så mycket bättre" 2021.

När Jill nyligen gästade David Hellenius, 48, talkshow Hellenius Hörna öppnar hon upp sig om hur det var att börja dejta igen vid 44-års ålder.

– Alltså, när man har varit med samma man i över 20 år, så plötsligt står man där och är 40 plus och ska börja dejta. Det var lite läskigt, säger Jill under intervjun.

Jill Johnson om att träffa nya kärleken mitt i livet

Jill träffade sin nuvarande kärlek Mattias Elg, 47, när hon var mitt i att bearbeta sorgen efter skilsmässan från Håkan. Jill och Mattias förlovade sig i smyg under en semesterresa till Positano, Italien i somras.

Annons

– Vi började skriva lite försiktigt med varandra och sedan började vi mejla till varandra, vilket jag rekommenderar! Vi skrev liksom vändande mejl till varandra. Vi lärde känna varandra i skrift, säger Jill.

På frågan vad om som som är den största skillnaden mellan att träffa någon när man är mitt i livet gentemot när man är yngre svarar Jill att det mestadels är fördelar.

– Den stora skillnaden är att när man är 22 så är man ju ganska naiv och hade ganska bråttom in i vuxenlivet, jag ville liksom köpa hus och skaffa barn. Nu handlar allting bara om kärlek och passion. Inga barn och inga hus, även om vi har flyttat ihop. Det är bara härligt, och så vet jag vem jag är, säger hon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Charles Hammarsten/TT

Annons