LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jill Johnsons ord om att dottern Havanna Werner blivit vuxen

29 nov, 2021 
Jill Johnson
Jill Johnsons dotter Havanna är snart 18 år gammal – och börjar få ett mer och mer självständigt och vuxet liv.
Detta är något som känns i artistens mammahjärta.
– Det gör fan ont, säger hon i Nyhetsmorgon.
Annons
Därför hoppade Calle Sterner av Let’s dance – nu bryter han tystnadenBrand logo
Därför hoppade Calle Sterner av Let’s dance – nu bryter han tystnaden

Artisten Jill Johnson är en av Sveriges främsta sångerskor och slog minst sagt igenom när hon vann Melodifestivalen 1998 med den rörande låten Kärleken är.

Hon har flera gånger uttalat sig om sin hjärtesorg efter uppbrottet från ex-mannen Håkan Werner. De två skilde sig 2017 efter hela 20 år som par och tillsammans har de två döttrar: Havanna Werner och Bonnie Lee Werner.

Nu släpper Jill ny musik och plattan handlar om just en av hennes barn; dottern Havanna som börjar bli vuxen. Hon sjunger om hur svårt det är att släppta taget om ett barn som går ut i vuxenlivet.

I Nyhetsmorgon berättar hon hur musiken kom till:

– Jag tänkte ”vad är det i ditt liv som känns just nu?” Jag är ju mycket med mina barn och märker att min äldsta dotter håller på att frigöra sig. Det gör fan ont, säger hon.

Dottern Havanna om att mamma Jill släpper skiva om henne

Jill fortsätter och berättar att Havanna bara känner stolhet över sin mammas nya musik – men hon var rädd att dottern inte skulle gilla det.

Annons

– Andra versen är utifrån dotterns perspektiv. Då började jag undra om Havanna ens vill att jag ska släppa en låt eller om det bara är pinsamt.

– Men hon tyckte jättemycket om låten och hon kände sig stolt och glad.

Jill har turnerat under hela barnens liv

Jill säger att det kändes som dottern blev vuxen på en dag.

– Jag var inte beredd. Det var från en dag till en annan så stod hon i egen hög person med egna åsikter, egen planering. Jag kunde inte längre bestämma vad familjen skulle göra längre hon hade ett eget liv, egen pojkvän, egna vänner.

Artisten berättar att hon ibland drabbas av dåligt samvete när hon tänker på hur mycket hon varit ute på turné och jobb.

– Jag vet att jag inte alltid varit där när de behöver mig.

– Jag har ju gjort detta valet väldigt medvetet, det är mitt kall att spela och sjunga. Men det bär med sig ett dåligt samvete.

Hon säger att det helt klart känns i mammahjärtat att Havanna nu är en vuxenkvinna.

– Man är orolig och älskar dom så man går sönder. Man vill aldrig riktigt släppa dem.

Annons