Så träffades Jill Johnson och pojkvännen Mattias Elg

Jill Johanson och Mattias Elg

Foto:

TT
Jill Johnson fann kärleken i Mattias Elg efter uppbrottet från Håkan Werner.
Nu berättar countrysångerskan om detaljen i meddelandet som fick henne på fall.
– Det tycker jag är väldigt spännande, säger Jill i SVT:s Carina Bergfeldt.

Countrysångerskan Jill Johnson, 47, var under 20 års tid tillsammans med Håkan Werner, 58, men paret bröt upp 2017. Ex-makarna har tillsammans barnen Havanna och BonnieLee. Uppbrottet kom att bli en tung historia för Jill som hade tillbringat nästintill halva sitt liv med Håkan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så träffade Jill Johnson pojkvännen Mattias

Men hjärtesorgen är över. Det var 2018 som en ny man plötsligt klev in i Jills liv och förgyllde tillvaron. Under tillställningen Polarpriset dök artisten upp en okänd man vid sin sida. Mannen visade sig vara organisationspsykologen Mattias Elg, 45, och paret har sedan dess kilat stadigt.

Under fredagskvällen gästar Jill SVT:s talkshow med Carina Bergfeldt. I programmet kommer just Mattias på tal och Jill berättar om hur paret egentligen träffades.

LÄS MER: Så lever Marcus Schenkenberg idag

– Vi träffades en tid där jag hade varit otroligt ledsen och sörjde mitt förra äktenskap. Men jag hade börjat komma upp lite ur den värsta ledsamheten och började blickade lite över horisonten. Då blickade jag ner i min telefon där det fanns ett några månader gammalt meddelande som gjorde mig nyfiken, som hade lite att göra med min person och Jills veranda. Och så var det den där raggarrepliken att han var psykolog. Det tycker jag är väldigt spännande, säger Jill och fortsätter:

– Så jag svarade bara trevligt att ”tack för att du hör av dig men jag ligger lite lågt med livet, vi hörs lite längre fram”. Då tyckte han att tre veckor räckte för då hörde han av sig igen. Sen började vi typ mejlväxla, man vakande till ett mail och när vi började skriva till varandra så fångade han min uppmärksamhet.

Därför är Mattias med Jill på arbeten

Sedan dess har Jill och Mattias kärlek sprudlat. Idag delar de flitigt med sig av uppdateringar från sitt gemensamma liv. Det är inte bara på fritiden som Jill tycker om att spendera tid med kärleken, hon trivs nämligen väldigt bra med att ha med honom under arbete också.

– Han får mig att känna mig väldigt trygg. Framförallt så är han aldrig i vägen på jobb. Det tycker jag om, för det är inte alltid man kan ha med sig nära och kära på jobb. Men jag tycker att han tillför någonting alltid och är bra på att lyfta mitt mod. Han ser saker kanske på ett annat sätt, så det är härligt att ha med honom, säger Jill i programmet.

Carina Bergfeldt sänds fredagar 21.00 på SVT och SVT play.

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter doktor Mikael Sandströms uttalande i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Elisa Lindström och Markus Frykén går skilda vägar