LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever Marcus Schenkenberg idag

25 feb, 2021 
Linnea Lundgren
För nio år sedan slog det gnistor kring Marcus Schenkenberg då han ryktades ha en romans med Pernilla Wahlgren under sin tid i TV4:s Let's dance.
Men sedan dess har det varit märkligt tyst från modellen.
Nu utreder Hänt vad Marcus gör idag!
Annons
Så här har Pernilla Wahlgren sett ut genom årenBrand logo
Så här har Pernilla Wahlgren sett ut genom åren

Superhunken Marcus Schenkenberg var länge modellen på allas läppar. I början av 2000-talet blev han het i och med sin romans med fotomodellen och skådespelerskan Pamela Anderson. Under en tid bodde Marcus i hennes hus i Malibu innan förhållandet tog slut då Marcus inte var beredd att stadga sig och skaffa barn.

Pamela Anderson och Marcus Schenkenberg.

– Hon tyckte att jag var seriös. Hon ville ha ett till barn. Men jag visste inte om det skulle hålla resten av livet och små barn är ett 24 timmars jobb, har Marcus tidigare sagt om uppbrottet i intervjuer.

Men Pamela är inte den enda kända kvinnan som Marcus kopplats ihop med. Romansrykten kring honom ha även gått med svenska kändisar som Victoria Silverstedt, 44, och kronprinsessan Victoria, 42.

Annons

Heta romansen med Pernilla Wahlgren

Sedan sitt genombrott som modell genom ett uppdrag för Calvin Klein 1991 har Marcus haft sitt hem i New York större delen av tiden. Men han har även ett boende i Stockholm dit han åker regelbundet för att hälsa på vänner och familj.

För en tid sedan dök han även upp i vännen Anitha Clemence tv-serie Mammor och Marcus blev återigen ett stort namn på den svenska kändishimlen då han var aktuell som deltagare för Let's dance 2012. Då skrevs stora rubriker om hans påstådda romans med Pernilla Wahlgren, 53, som även hon var en av de tävlande i TV4:s dansprogram samma år.

Något seriöst förhållande utvecklades känslorna dock aldrig till och under ett par år har det varit tyst från Marcus håll.

Annons

Hoppas hitta kärleken

Nu var det länge sedan Marcus syntes i ett svenskt sammanhang och när tidningen Expressen pratade med modellen inför hans 50-årsdag berättade Marcus att han tagit ett oväntat sommarjobb – i Tyskland.

Han var nämligen en av deltagarna i den tyska versionen av programmet The Masked Singer som snart även har premiär i Sverige. I programmet är alla deltagare utklädda för att publiken inte ska veta vem det är som sjunger och Marcus, han valde att gömma sin identitet utklädd till en ekorre.

– Det var ganska tufft. Jag var ekorre, och kostymen var supervarm och med det där stora huvudet på ska man sjunga live, det var inte det enklaste. Men publiken gillade ekorren, har Marcus sagt till tidningen.

Privat har Marcus dock inte haft någon större lycka på den senaste tiden. Flera gånger har den nu 52-åriga modellen berättat att han är redo att hitta kärleken och staga sig. Vad vi vet har dock amors pilar ännu inte slagit ner och på Marcus Instagram varvas festbilder med inlägg om gamla modelljobb.

Marcus Schenkenberg i den tyska versionen av The Masked Singer.

I intervjun med Expressen berättade dock Marcus vad det är han söker i en framtida partner.

– Min mamma har tjatat på mig att jag ska träffa en svensk tjej i stället för någon från Hollywood. Hon vill att jag ska ha en jordnära tjej – Pamela (Anderson reds. anm.) var jordnära, det var hon faktiskt. Men jag håller med mamma. Jag tycker svenska tjejer är fantastiska, de är väldigt vackra. Tjejer är mer normala i Sverige. Oftast är de ödmjuka, vilket är en väldigt bra kvalité.

Framöver hoppas Marcus Schenkenberg på att lära sig tyska för att kunna ta fler modell- och skådespelarjobb i Tyskland.

FOTO: TT

Annons