Jenny Strömstedts avslöjande om skilsmässan från Fredrik Östergren

JENNY STRÖMSTEDT

Jenny Strömstedt och Fredrik Östergren höll ihop i över tio år.
Men varför skilde de sig?
Nu avslöjar Jenny orsaken bakom skilsmässan.
– Det räckte inte för att leva ett helt liv tillsammans, säger tv-profilen.
Slå på ljud

Jenny Strömstedt, 49, är en av TV4:s programledare och har befunnit sig på kanalen under en lång tid. Hon har haft ett eget program och är en av Nyhetsmorgons profiler tillsammans med bland andra Steffo Törnquist. Duon har bjudit upp till många skratt och är även nära vänner utanför tv-rutan.

Jenny är sedan 2011 gift med artisten Niklas Strömstedt, 63. Innan Niklas var hon gift med Fredrik Östergren, som hon dessutom har tre barn med. Och det är sällan tv-profilen pratar offentligt om sin skilsmässa, men i Framgångspodden berättar hon vad som hände mellan henne och Fredrik.

Så ser Henrik Dorsins söner Frank och Sigge ut idag

Jenny Strömstedt om äktenskapet med Fredrik Östergren: ”Tufft”

Jenny och Fredrik var ett par i över tio år. De gifte sig när Jenny var ung och fick tre döttrar ihop, tvillingdöttrarna Kitty och Mika Östergren samt Vanna Östergren. När Jenny gästar Framgångspodden berättar hon att småbarnsåren var tuffa för relationen.

– Jag var ung då också och jag hade längtat väldigt mycket efter de här barnen, så jag var väldigt glad. Men det var ju stökigt. Men visst man hade en nyfödd och två som var 2,5 år, det var väl rätt stökigt, man visste att man levde. Men jag tycker det är väldigt roligt med småbarn, säger Jenny Strömstedt.

Under småbarnsåren var även relationen med Fredrik tuff, förklarar hon.

– Det var ju tufft, vi hade jättemånga barn, det var en stor omställning för alla inblandade. Jag tycker vi ändå gjorde det rätt bra.

Jenny om skilsmässan från Fredrik Östergren: ”Räckte inte”

Det hela slutade med att Jenny och Fredrik skilde sig, främst för att de hade växt ifrån varandra och att kärleken inte längre var vid liv.

– Sedan skilde vi oss, men det hade nog också med andra saker att göra. Man växer ifrån varandra och så där. Upptäcker att det som gjorde att man blev kär – det räckte inte för att leva ett helt liv tillsammans, säger Jenny Strömstedt.

Jenny fann sedan kärleken i Niklas Strömstedt. Makarna har programmet Tillsammans med Strömstedt ihop, som handlar om just relationer. Jenny berättar att serien har lärt henne mycket.

– Man kan inte läsa sig till saker, det handlar om personlig mognad, man fattar lite mer till sig själv. Är det något råd man kan ge så är det väl att gå i terapi och lära känna sig själv för då blir ju relationen mycket enklare också.

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedts egna ord om Niklas Strömstedts sommarprat

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg och Simon Sköld ställer in flytten till nya huset

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!