LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever Jennifer Erlandsson idag – efter dramatiken i Bonde söker fru

10 dec, 2022 
Jennifer Erlandsson
Jennifer Erlandsson var med i den dramatiska säsongen av Bonde söker fru 2016.
Den omtalade händelsen mellan Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra gav henne senare ett jobb i produktionen.
Annons
Snabba frågor med Bonde-MatthewBrand logo
Snabba frågor med Bonde-Matthew

Hästbonden Jennifer Erlandsson, 39, var med i Bonde söker fru 2016 – en säsong tittarna sent ska glömma. Det började nämligen med att de två bönderna Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra fann varandra bakom kamerorna.

Den turbulenta inledningen var något som Jennifer hade vetskap om och hon blev tillfrågad av produktionen att agera inslagsproducent – trots att hon själv var en av dem som sökte efter den stora kärleken.

– Jag var ju med det året när det var den totala krisen när Sigrid och Erik fick ihop det och det blev lite allmänt turbulent. Det var väl det som gjorde att jag sedan blev inslagsproducent. För produktionen bad ju mig att ställa frågor till Erik på kamera, så jag var ju nästan redan då lite inslagsproducent. För jag var ju den som visste om det här, så jag kunde ju fråga honom om det, berättar Jennifer för Hänt.

Jennifer Erlandssons jobb som inslagsproducent

Jennifers egna medverkan i Bonde söker fru har hjälp henne mycket i jobbet som inslagsproducent. Hon berättar att hon förstår precis vad de går igenom och kan sätta sig in i deras situation – som emellanåt kan vara väldigt påfrestande.

Annons

– Jag brukar säga att jag är 51% på böndernas sida och 49 % på produktionens sida. Det är både en styrka och en svaghet beroende på situation, säger Jennifer till Hänt och skrattar.

Nu är hon i full gång för att börja jobba med Bonde söker fru – Jorden runt och inför Bonde söker fru 2023.

Förändringarna på gården – från 40 hästar till 6

Jennifer ägnar alltså en hel del av sommaren till jobb med Bonde söker fru och resterande tiden på gården. Men sedan hon var med i tv-rutan har det hänt en hel del på hennes hästgård.

– Jag har dock ändrat inrikting lite på gården. Förut var det ju turridning och ridskola. Det gick för bra, så jag orkade inte riktigt, berättar Jennifer.

Tidigare hade hon 40 hästar men idag äger hon endast sex stycken själv – resten är personer som hyr in sig på hennes gård. Dessutom har hon byggt två lägenheter på gården som hon hyr ut till två tjejer som har hästar på gården.

Annons

Så ser kärlekslivet ut idag – sex år efter Bonde söker fru

Jennifer lever idag som singel men berättar att hon dejtar litegrann i perioder – kärleken får komma när den kommer.

– Jag har dejtat lite till och från men jag har inte träffat någon. Och jag känner att det får komma när det kommer, säger Jennifer till Hänt.

Hon har även dottern Ester, 9, från en tidigare relation som bor hos henne på heltid. Hennes relation till dotterns pappa är bra och de har fortfarande den kontakt som är nödvändig.

– Hon bor hos mig men träffar sin pappa varannan helg, sen blir det inte alltid så av olika anledningar men han finns. Mestadels har vi bra kontakt.

FOTO: Patrik Österberg/TT

Annons