LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jättebluffen i Farmen avslöjad – detaljen gör att allt känns fejk

20 feb, 2024 
Jättebluffen i Farmen
Livet på Farmen går ut på att leva som på 1800-talet på en självförsörjande gård.
Men nu visar det sig att så inte är fallet i verkligheten.
– Varje vecka är det ju påfyllt i matförråden, säger Cornelia till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Tim Mäklin avslöjar om deltagarna hade sex – kondomer försvannBrand logo
Farmen-Tim Mäklin avslöjar om deltagarna hade sex – kondomer försvann

Farmen 2024 är i full gång och i slutet av veckan får vi se om den gamla tittarfavoriten Levin Larsson, 33, kommer klara sig kvar i tävlingen eller inte.

Levin är dock inte den enda gamla farmaren som nu gör comeback i årets säsong. Vi alla minns nog Cornelia Nordensson, 30, som medverkade i Farmen för tio år sedan och föll på målsnöret i finalen. Vi hittar även den gamla farmaren Maxine Lindin, 27, som också gick långt i sin säsong för några år sedan.

Dessa "gamla farmare" har ju med andra ord varit med förr och kan därför jämföra hur saker och ting blivit.

Jättebluffen i Farmen – får mat från produktionen

När Hänt når Cornelia kan hon berätta om den stora bluffen. Grönsakerna och allt som farmarna odlar i sitt trädgårdsland används nämligen aldrig.

Annons

– Vi har ju mat där inne. Det är ju bara det att det inte syns, såklart att vi inte får in lagade måltider, men det finns ju mat att tillgå liksom, förklarar hon för Hänt.

Så det är inte så mycket svält som det ser ut som?

– Nej det är det inte. Speciellt inte jämfört med när jag var med första gången. Då hade vi ingen mat, men nu kommer det ju in. Om våran gröt tar slut så får vi ju ny gröt. Och potatis kommer de och fyller på efter varje ting. Så varje vecka är det ju påfyllt i matförråden, då kommer det in rotfrukter och sådant också.

FARMEN 2024
FOTO: TV4

Teorin: Därför skickade produktionen in så mycket mat

Cornelia berättar att de här volymerna av mat sticker ut – så var det nämligen inte när hon var med i Farmen på den gamla goda tiden.

Annons

– När jag var med för tio år sedan fick vi ingenting, säger hon och fortsätter:

– Jag blev inte glad på det sättet när det kom in mat, för jag vet att det kommer alltid skickas in. Vi är ju anställda hos Strix, de måste mata oss, de får inte svälta oss. För det är ju arbetsmiljö och allt möjligt inblandat.

Varför produktionen skickade in så mycket mat som de gjorde är fortfarande oklart, men med tanke på det hårda vädret förra sommaren så kan ju det vara en anledning.

– Det var ju en väldigt tuff sommar, så det var ju inte mycket som växte ordentligt i landet. Men alltså såhär, vi fick ju påfyllning av produktionen efter varje ting. Då fanns det alltid rotfrukter för veckan, det är ingen svält, säger Cornelia till Hänt.

Att det skickas in mat i sådana här sammanhang är dock inget nytt. I Robinson är det återkommande varje säsong.

FOTO: TV4

Annons