LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Janne Josefsson om barnen, kärleken och SVT: "Varför gör jag det här"

10 feb, 2021 
Janne Josefsson.
Janne Josefsson har jobbat som journalist sedan 70-talet.
Trots att han karriär har gått spikrakt uppåt så har han haft ett betydligt svängigare privatliv.
Här är allt du vill veta om SVT-journalistens familj och relationer.
Annons
TV: Storbråket mellan Mona Sahlin och Janne Josefsson: ”vad vet du”Brand logo
TV: Storbråket mellan Mona Sahlin och Janne Josefsson: ”vad vet du”

Janne Josefsson, 68, är en svensk journalist och programledare som föddes den 27 juni på Hisingen i Göteborg. På 70-talet började han sin journalistkarriär och sitt stora genombrott fick Janne Josefsson när SVT valde att visa hans reportage På rätt sida älven, som visade upp klassklyftorna i Göteborg.

Men för den breda publiken är Janne Josefsson med programmen Striptease men kanske framförallt Uppdrag granskning där han gjorde flera avslöjande reportage. Hans arbete har bidragit till flera tidningsrubriker och konflikter. Han har också blivit utsatt för dödshot.

Janne Josefssons ord om barnen

Janne Josefsson har haft flera tidigare förhållanden och har också de tre sönerna Anders, Peter och Leon.

Men trots att Janne Josefsson är en känd svensk profil som syns på galor då och då så har han valt att hålla sönerna i bakgrunden.

Annons

Under onsdagen var SVT-journalisten med i Renées brygga på TV4 tillsammans med Mona Sahlin och Lasse Kronér och då valde han att förklara varför.

– Jag har försökt att hålla, eller har hållit, barnen utanför. De får aldrig vara med på bild eller men namn. Men man, ibland tänker man ju liksom ”varför gör jag det här?, hur kan jag utsätta min lille grabb för detta”, säger Janne Josefsson i programmet.

Janne Josefssons kärleksliv

SVT-journalisten har varit gift tre gånger under sitt liv. Med mamman till hans äldsta två söner Anders och Peter hade han ett långt äktenskap

– Den första skilsmässan var väl efter 25 år nästan, ja Astri och jag träffades 1976 och vi skildes 2002, så vi växte ifrån varandra och jobbet var väldigt viktigt för mig. Som så många andra män skaffade jag mig sedan en ny kvinna ganska snart och jag och Lilibeth var ihop i tio år. Sedan träffades Helena och jag 2011, har han tidigare sagt till Expressen.

Annons

Tillsammans med Lilibeth Bayang fick Janne Josefsson sonen Leon, som han idag har delad vårdnad om, men så blev han plötsligt blixtförälskad i SVT-kollegan Helena Josefsson. Men förhållandet tog slut efter omkring tre år som gifta.

Janne Josefsson om relationen till SVT

Den profilerade journalisten började sin karriär på Sveriges radios samhällsredaktion som reporter mellan 1975 och 1981.

Men i början av 90-talet tog han steget från radio till tv och blev tv-reporter i SVT-programmet Striptease för att senare fortsätta med programmet Fittja paradiso. 2001 började han arbeta med programmet Uppdrag granskning som blev en riktig succé. 2019 gjorde han även sin egna serie som hette Josefsson.

Just nu är Janne Josefsson aktuell med sin egen serie Från Hisingen till Casablanca i SVT. Där visar han upp en sida av sig själv.

Han berättar bland annat om sin rädsla över att alltid vara igång till max i sin karriär som journalist till att gå vidare till ett annat liv som pensionär.

Annons

– Det är klart att jag saknar att röja i grejer och granska. Det är ett otroligt privilegium att ha ett jobb som man älskar, säger han till SVT och fortsätter:

– Jag gillar pensionärer men jag vill inte vara en del av det. Gå omkring med rullator ner till affären, usch gud. Då beställer jag hellre maten och stannar inne. Man vill ju vara forever young.

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet/Malin Hoelstad/SvD/TT

Annons