Jan Emanuel Johansson om försäljningen av huset i Norrtälje

JAN EMANUEL JOHANSSON
Exklusivt

Miljonären Jan Emanuel Johansson äger många fastigheter runt om i både Sverige och utomlands.
Tidigare i år kom uppgifter om att han har sålt en bostad i Norrtälje – men tv-profilen själv verkar vara osäker på vilken fastighet det handlar om.

Jan Emanuel Johansson, 47, blev ett känt ansikte för svenska folket efter sin vinst i Robinson 2001. Sedan dess har mycket hänt och idag är det inte hans medverkan i överlevnadstävlingen som fansen främst förknippar honom med.

I flera år var Jan Emanuel verksam inom Socialdemokraterna, men 2010 valde han att sluta då han ansåg att partiet förändrats.

– Det socialdemokratiska partiet har slutat vara socialdemokrater och det är ju lite tråkigt. Det var därför jag slutade för många år sedan, berättar Jan Emanuel för Hänt.

Idag driver Jan Emanuel istället sina egna företag som han drar in flera hundra miljoner på varje år. Han håller även på och köper och säljer fastigheter och det gör han så pass ofta att han knappt har koll längre.

ÄNGLAVAKT Mamman brändes svårt när hon räddade barnen från branden

Jan Emanuel om uppmärksammade husförsäljningen

Enligt uppgifter till Nyheter 24 sålde Jan Emanuel sin bostad i Norrtälje tidigare i år. Huset ska ha sålts för tre miljoner kronor. Nu berättar Jan Emanuel för Hänt att det inte alls är något han känner till.

– Nej det där känner jag inte igen. Jag ägde ju 10-15 lägenheter där i Norrtälje, och några kåkar också. Så jag gissar att när jag förde över de där husen till ett bolag så blev det kanske reggat som en försäljning. Så kan det vara, säger han och fortsätter:

– Men inget av de husen som jag använder själv kostar tre miljoner.

Jan Emanuel berättar också att det är svårt att hålla koll på alla hus och lägenheter – eftersom han säljer och köper så himla ofta.

– Det här låter jättelöjligt, men jag har kanske 15 kåkar liksom. Så det är svårt att veta. Jag säljer lite då och då och köper lite då och då, förklarar han och fortsätter:

– Jag bygger ju en del hus. Jag köpte ju ett kvarter och i det kvarteret så finns det ganska många hus, så det är svårt att säga så här: ”oh sålde du ett hus, ja det gjorde jag nog”.

Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Så bor Jan Emanuel idag

Trots att Jan Emanuel äger flera bostäder och ett helt kvarter i Norrtälje så är det inget av dem som han faktiskt bor i. Nu berättar han om alla bostäder och varenda en verkar fylla en funktion.

– Jag har ju en övernattningslägenhet på Östermalm. Och sen har vi ju hus på Gotland. Sen har vi ett höst-hus i Marbella och så har vi ett vinter-hus i Havanna. Och lite andra kåkar förvisso men det är de här vi använder oss mest av, säger Jan Emanuel och tillägger:

– Tillsammans tillbringar vi nog mest tid i huset i Norrtälje.

JAN EMANUEL JOHANSSON

Jan Emanuel på sin yacht i Stockholm

SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: OJ! Victoria Beckhams oväntade bild på David Beckham

LÄS OCKSÅ: ÖGONBLICKET Dannys chock efter Erik och Lottas luring

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet