Isabella Löwengrips mardröm med barnen: “Skulle tröttna och lämna dem”

Isabella Löwengrips mardröm med barnen:
Isabella Löwengrip fruktade att hon inte skulle kunna knyta an till sina egna barn. Nu berättar bloggaren om terapin och svårigheterna att komma nära andra människor.
Annons

Det är i ett ärligt inlägg på sin blogg som entreprenören Isabella Löwengrip, 27, berättar att hon har problem med att komma nära andra människor. Bloggaren, som förra året skilde sig från dåvarande maken Odd Spångberg, 29, skriver bland annat att hon sökt hjälp för att få bukt med problemen.

Annons

“Jag har haft en turbulent helg känslomässigt. Jag kämpar med försvarsmekanismer som gör att varenda person som vill komma mig nära vill jag skjuta bort. Det har alltid varit så och jag jobbar mycket med det. Det blir hela tiden framsteg men så kommer det faser där jag får börja från noll igen. Det tär på mig. Jag har haft många människor i mitt liv som inte orkat med min instängdhet och stundtals känslomässig järnridå och det förstår jag helt”, skriver hon.

Men det är inte bara tillsammans med andra vuxna människor som problemet uppstår. Också under sina egna graviditeter med barnen Gillis, 4, och Sally, 2, fruktade Isabella Löwengrip att hon skulle ha svårt att komma nära sina egna barn.

Annons

“Jag var övertygad om att jag skulle få ankytningsproblem när jag väntade mitt första barn. Med tanke på allt ovan med mina försvarsmeknismer var jag rädd för att inte få dom där känslorna som alla pratade om. Jag tänkte också mardrömstankar om att jag skulle tröttna på barnen. Lämna dom. Det var en hemsk period att gå igenom mentalt när jag grubblade på allt”, skriver hon.

Inför förlossningen valde Isabella Löwengrip därför att gå i terapi för att få hjälp med sitt problem. Och när förste sonen Gillis väl kom, så gick det över förväntan.

“Jag tror dock inte att det var terapin som gjorde skillnad utan när Gillis kom var det som det mest naturliga i världen. Bandet fanns där direkt. Känslorna med. Likadant med Sally. Idag vet jag ju att det är rätt vanligt att kämpa med anknytning i början, men herregud så tacksam jag blev när allt bara kändes som det mest naturliga i världen. Att jag skulle älska min mammaroll så mycket trodde jag inte”, skriver hon.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…