Isabella Löwengrip kritiseras för valet med barnen: ”Värsta”

Isabella Löwengrips besked om Sverige förbryllar följarna.
Efter en påskutflykt med barnen i Norrköping har den framgångsrika entreprenören Isabella Löwengrip mötts av stark kritik från sina läsare på sin blogg.
Annons

Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, 28, lever minst sagt ett hektiskt liv. Förutom att driva flera företag har Isabella barnen Sally, 4, och sonen Gillis, 5, som hon fick tillsammans med ex-maken Odd Spångberg, 31.

Annons

Under Annandag påsk delade Isabella med sig av sin heldag som hon hade tillsammans med barnen. I ett blogginlägg skriver hon om en mysig dag som började med hotellfrukost i Norrköping, för att sedan fortsätta till Kolmårdens djurpark.

Hon delar med sig av bilder från dagen, där barnen syns med flera olika djur och det verkar ha varit en alldeles fantastisk solig dag. Efter några timmars mys med djuren var det dags för delfinshow, något som barnen fått se tidigare men denna gång blev mamma Isabella extra rörd inför besöket.

Annons

”Jag blev så rörd när barnen sa ”mamma, det är därför man inte får slänga skräp i vattnet. För delfinerna bor där”. Att låta barn (och vuxna) komma nära djur är för mig det enda sättet att skapa en relation som gör att man faktiskt bryr sig om djuren och naturen”, skriver Isabella Löwengrip.

Entreprenören skriver även att hon alltid har skänkt större summor pengar till flera olika projekt som rör behövande människor, men aldrig till djurrättsorganisationer. Men efter vad hon hörde från besöket i djurparken, om exempelvis hur få arter det finns kvar i världen, började hon fundera på hur hon kan hjälpa till.

”Jag tänker att det kanske kan få vara mitt och Gillis projekt tillsammans. Han älskar djur. Jag blev så imponerad av Kolmårdens jobb att bevara utrotningshotade arter”, skriver Isabella och fortsätter:

”Det här är det bästa sättet att inspirera Sally och Gillis till att vara rädd om djuren. Gillis var så stolt över att han var vegetarian. Gulligt.”
Annons

Kritiken mot Isabella Löwengrips besök på Kolmården

Isabellas besök på djurparken och hennes ord om djur möts nu av stor kritik. Flera läsare har uttryckt sina åsikter i kommentarsfältet på blogginlägget.

”Så länge folk åker till djurparker så kommer djur att tas från det vilda för pengarnas skull! Oavsett hur bra de har det på Kolmården så kommer det aldrig gå upp emot ett liv i havet. Tänk själv om du inte fick resa och bygga bolag runt om i hela världen som du gör. Svårt att ta vissa saker på allvar, som hur mycket ni bryr er om djuren, skänker pengar, är vegetarianer osv. När besöka en djurpark är bland det värsta man kan göra!”, skriver en läsare och en annan stämmer in:

”Djuren är inte anpassade att leva i vårat klimat, djur avlivas när det inte finns plats för dom osv osv. Vi kanske inte kommer så långt att parkerna läggs ned, men de som fortsätter besöka djurparker ska i alla fall vara medvetna om att man stöttar djurplågeri och inget annat.”

En annan läsare föreslår safari istället – och hintar samtidigt att detta är något som Isabella Löwengrip har råd med.

Annons

”Om man (som du) har råd skulle jag ta med barnen på safari i tex Östafrika eller Sydafrika (där man även kan lära sig om utrotningshotade arter, arbetet som görs för att bevara dem, etc.). En sådan fantastisk upplevelse (och med all komfort man kan önska sig, om man så vill)! Delfiner (och valar) kan man ju uppleva i havet på många ställen i världen.”

Men det är inte bara kritik mot bloggdrottningen i kommentarsfältet. Det finns även läsare som instämmer med Isabella och tycker det verkar ha varit ett härligt besök.

”Låter som ni haft en riktigt härlig helg! Är ifrån Norrköping så varit på Kolmårdens djurpark mycket. De gör verkligen ett fantastiskt arbete och alltid lika spännande att lyssna och lära om vad de gör. Håller helt med att möte med djur gör det lättare att förstå hur viktigt det är att ta vara på naturen!”

FOTO: TT/EXP/Anna-Karin Nilsson, TT/Aftonbladet/Pontus Orre

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…