LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Irma Lehtosalos glädje – visar upp lyckan efter Marko och Irma

12 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Irma och Marko
Succén Marko och Irma har blivit ett riktigt uppskattat program på TV4, där tittarna får följa Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Irma Lehtosalos husprojekt.
Nu delar mamma Irma med sig av ett glädjebesked!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Victor Crone om relationen till de andra deltagarna: ”Vi har klickat”Brand logo
Victor Crone om relationen till de andra deltagarna: ”Vi har klickat”

Marko ”Markoolio” Lehtosalos, 48, och hans mamma Irma Lehtosalo, 67, är aktuella i deras alldeles egna programserie Marko & Irma, där tittaren får följa resan att bygga upp mamma Irmas hus från grunden.

Mamma Irma har minst sagt fått en plats i svenska folkets hjärtan och hon har synts tillsammans med Marko i flera olika sammanhang, bland annat Efter fem och Hellenius hörna.

Markos starka reaktion – efter händelsen i Marko & Irma

I ett av seriens avsnitt får Irma en otrevlig överraskning i form av ett handskrivet brev på finska skickat till sig. Irma berättar att avsändaren skriver att hon gjort många finskar illa när hon berättar om sin alkoholproblematik. När Marko får läsa brevet reagerar han starkt på innehållet.

Annons

– Morsan fick ju ett handskrivet brev av någon, utan avsändare, där den personen skrev att mamma inte längre skulle babbla offentligt om vår uppväxt och om alkoholmissbruk. För att det på något sätt skulle skada finländares rykte. Men morsan har ju aldrig sagt att anledningen till att hon druckit är för att hon är finne, säger Marko i programmet.

Vidare knölar Marko ihop pappret och kastar det åt sidan, märkbart upprörd över situationen.

– Vad är det här för jävla idiot, släpp det där nu, säger han till Irma.

I programmet tröstar han sin mamma och uppmanar henne att försöka tänka bort brevet så gott det går. Marko som levt i offentlighetens ljus i majoriteten av sitt vuxna liv har vid flera tillfällen under sin karriär fått ta emot hat och hot och har en hel del erfarenhet av situationer likt dessa.

Irmas stora glädje – efter succén med Marko & Irma

Efter att programmet Marko & Irma började sändas har responsen varit enorm och det är flera av tv-tittarna som uppskattar det Marko och Irma gör. Vilket nu visar sig, Irma har nämligen fått mängder med fanbrev av tittarna, vilket hon visar upp i ett inlägg på Instagram.

"Tack snälla jag är så glad. All post vilken jag fått, tack.", skriver Irma på Instagram.

Även under bilden överöses Irma med fina ord från sina följare.

"Du är fantastisk", skriver en följare.

"Alla i min familj älskar dej Irma. Du är en frisk fläkt och naturligt härlig och ärlig. Fortsätt vara den du är. Ge Marko en kram han är verkligen en fin son.", skriver en annan.

"Gillar dig så mycket!! Blev arg när någon skrivit ett fult brev, bry dig inte om det fortsätt vad dig själv. Även om jag förstår att det blir bra behagligt. Sänder en stor styrkekram!", hälsar en tredje.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons