LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Marko Lehtosalos starka reaktion – efter händelsen med mamma Irma

21 jan, 2023 
Jonna Lawaetz
Marko och Irma Lehtosalo
Marko & Irma hade nyligen premiär på TV4 och gjorde genast succé bland tittarna, som under programmet får följa renoveringen av Irmas hus.
I senaste avsnittet får Irma en otrevlig överraskning som Marko reagerar starkt på.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Markoolios mammas första ord om misärenBrand logo
Markoolios mammas första ord om misären

Marko ”Markoolio” Lehtosalos, 48, och hans mamma Irma Lehtosalo, 67, är aktuella i deras alldeles egna programserie Marko & Irma. I serien får vi följa bygget av mamma Irmas nya hus som Marko köpte till sin mamma för drygt tolv år sedan – något han berättar om i seriens första avsnitt.

– Det här huset köpte jag till henne för tolv år sedan. Jag ville att hon skulle komma ifrån alkisarna där hon bodde, säger han i serien och fortsätter:

– Och min plan funkade.

Renoveringen av huset väckte starka känslor

Annons

Inför premiären av programmet gästade Irma och Marko Nyhetsmorgon, där Irma berättar om hennes känslor kring att huset skulle rivas.

– Det är hemskt. Visst att det är mögel, svart mögel så jag tänker att jag kan inte bo där, säger Irma.

Marko bestämde sig för att hjälpa sin mamma, precis som han gjort 12 år tidigare. Huset har en speciell innebörd för båda då det fick hans mamma att sluta dricka, vilket är anledningen till att han inte vill göra sig av med det. Och renoveringen väckte minst sagt känslor hos båda.

– Det blev egentligen ganska känsligt för vi kom till ett beslut där att vi tänkte ”Kan vi renovera det här huset nu?”, men då sa folk som har koll på det där att ”Ni kommer att stöta på patrull efter patrull och det kommer ändå att sluta med att ni river huset”, säger Marko i Nyhetsmorgon.

Vidare berättar Irma att hon grät när de rev sönder huset medan Marko tyckte det var ganska roligt att få vara med i rivningen.

Marko Lehtosalos starka reaktion – efter hatbrevet till Irma

I det senaste avsnittet av serien får Irma en otrevlig överraskning i form av ett handskrivet brev på finska skickat till sig. Irma berättar att avsändaren skriver att hon gjort många finskar illa när hon berättar om sin alkoholproblematik. När Marko får läsa brevet reagerar han starkt på innehållet.

Annons

– Någon feg jävel som inte ens kan skicka avsändare, säger han i programmet och fortsätter:

– Morsan fick ju ett handskrivet brev av någon, utan avsändare, där den personen skrev att mamma inte längre skulle babbla offentligt om vår uppväxt och om alkoholmissbruk. För att det på något sätt skulle skada finländares rykte. Men morsan har ju aldrig sagt att anledningen till att hon druckit är för att hon är finne.

Vidare knölar Marko ihop pappret och kastar det åt sidan, märkbart upprörd över situationen.

– Vad är det här för jävla idiot, släpp det där nu, säger han till Irma.

I programmet tröstar han sin mamma och uppmanar henne att försöka tänka bort brevet så gott det går. Marko som levt i offentlighetens ljus i majoriteten av sitt vuxna liv har vid flera tillfällen under sin karriär fått ta emot hat och hot och har en hel del erfarenhet av situationer likt dessa.

– Det sjuka när man får just hat, jag brukar tänka på det ibland när man får 100 kommentarer på ett inlägg man har lagt upp och så får man 98 positiva kommentarer och 2 dåliga, så är det dem man fokuserar på, säger Marko och fortsätter:

– Hon är ju på väg in i offentlighetens ljus och alla kommer inte vara glada och tycka att vi är jätteroliga, folk kommer ha åsikter. Men jag blev ändå irriterad. Jag vill ju skydda min familj, jag vill ju inte att de ska vara med om sånt.

FOTO: TV4

Annons