LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ingvar Oldsbergs begravning – vännernas sorg inför sista avskedet

16 mar, 2022 
Ingvar Oldsbergs begravning
Den 16 mars begravs en av svensk tv:s pionjärer, Ingvar Oldsberg, i Råda kyrka i Mölnlycke.
Först för familjen och de närmsta vännerna, senare får alla som önskar möjlighet att ta farväl.
På plats finns även flertalet berörda kändisar.
– Jag börjar gråta när som helst, säger Lotta Bromé.
Annons
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammalBrand logo
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal

Den 16 mars begravs den folkkära tv-personligheten Ingvar Oldsberg, i Råda kyrka i Mölnlycke. Han var en av Sveriges främsta och absolut mest uppskattade tv-personligheter. Han har lett program som På spåret, Bingolotto och Sverigequizen för att nämna några.

Klockan 11:00 är det begravning, först för familjen och de närmsta vännerna. Sedan får alla som vill och har möjlighet en chans att ta ett personligt farväl av Ingvar.

Flera kändisar närvarar och sörjer deras vän, kollega och förebild, rapporterar Expressen som är på plats och pratar med Ingvars nära och kära.

Annons

Janne Josefsson om Ingvar Oldsberg: ”Outstanding i tv”

Janne Josefsson var Ingvar Oldsbergs kollega på SVT i början av karriären.

– Vad minns du av Ingvar Oldsberg?, frågar reportern.

– Jag minns naturligtvis honom från tv. En legendarisk tv-personlighet, säger Janne Josefsson utanför kyrkan.

– Vi ringde till varandra ibland och vi gillade varandra. Han var outstanding i tv. Ingen tvekan om det, det är därför jag är här, för att hedra honom idag.

Fotbolls-legendaren Glenn Hysén är också på plats. Han minns Ingvar Oldsberg särskilt i och med hans rapportering om IFK Göteborg som Glenn spelade i då.

– Ren glädje. Det har alltid varit roligt med honom, aldrig tråkigt. En stor ambassadör för Göteborg, säger Hysén och tillägger:

– Vad man än gjorde med honom så var det roligt!

– Jag pratade med honom någon vecka innan han strök med, jag visste inte att det var så jäva illa. Det kom som en chock.

– Det är röva, som man säger på göteborgska.

Annons

Friidrottaren Patrik Sjöberg närvarar också, han minns Ingvar med värme.

– Värme och glädje, han brydde sig om alla människor han träffade. Kända som okända, han var en stor människa, säger Patrik och fortsätter:

– Ingvar hade en sak för att ringa. Vi hade samtal om allt och ingenting. Jag pratade med han runt jul och då mådde han inte så bra.

Journalisten och programledaren Lotta Bromé sörjer sin nära vän.

– Jag börjar gråta när som helst, säger hon.

Annons
Oldsbergs begravning.
Annons
Fullt i kyrkan, vid kistan syns prästen.

Lasse Kronérs stora sorg: ”Han var min pappa i tv”

Lasse Kronér stod Ingvar Oldsberg nära och beskriver honom som sin pappa i tv-världen.

– Ända sedan imorse när jag vaknade har jag tänkt på skratt. Alla resor vi gjort tillsammans, alla tv-program. Vi har varit väldigt nära varandra i 35 år. Vi pratade bara några dagar innan han gick bort. Det är mycket känslor i dag, säger han och fortsätter:

– Han var min pappa i tv, min kamrat i det att komma med kritik. Det är en ofantligt stor sorg men jag väljer att se att jag fick 35 år med honom som väldigt få människor fick.

Annons
Lasse Kronér, bredvid skymtas även Carl Jan Granqvist.

Sonen Staffan Oldsberg berättar även om begravningen.

– Det är ju främst att vi ska ge pappa ett värdigt avsked, med inte allt för allvarsamma saker, främst hylla hans liv och yrkesliv i synnerhet, säger Staffan.

Under ceremonin spelades bland annat Adeles Set fire to the rain, My Way med Jacques Revaux och Claude Francois och Äntligen på väg med Ted Gärdestad, rapporterar Expressen.

FOTO: Adam Ihse/TT

Annons