LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Ingvar Oldsbergs sista tid i livet – sonen Staffans starka ord

11 feb, 2022 
Ingvar Oldsberg
Nyligen nåddes vi av nyheten att den folkkära programledaren Ingvar Oldsberg har somnat in efter en korts tids sjukdom.
Nu berättar sonen Staffan Oldsberg om pappans sista tid i livet och sorgen.
– Det har varit jobbigt för farsan, säger han till Expressen.
Annons
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammalBrand logo
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal

Den folkkära programledaren och tv-personligheten Ingvar Oldsberg har somnat in efter en kort tids akut sjukdom. Hela Sverige sörjer nu den folkära tv-profilen, som haft en karriär i tv-rampljuset i flera decennier.

Ingvars närmsta sörjer bortgången och i en intervju med Expressen berättar sonen Staffan Oldsberg nu om sorgen och pappans sista tid i livet.

Ingvar Oldsberg tampades med hälsoproblem sista åren

I en intervju med Expressen, från oktober 2021, berättade Ingvar att de smärtor han dragits med i flera år blivit alltför svåra och jobbiga. Sista åren tampades han med hälsoproblem och levde isolerad.

– Jag har knappt kunnat lämna min lägenhet på drygt ett år. Jag har ont i ryggen, i höfterna och i knäna, det är artros. Jag väntar på operation i höfterna, men i ryggen vågar inte läkarna gå in. Det är ju nerver och annat, sa han då.

Ingvar Oldsberg.
Ingvar Oldsberg.

Sonen Staffan om sista mötet med pappan Ingvar Oldsberg

Staffan Oldsberg och hans två systrar fick på onsdagen beskedet att deras pappa var inlagd på sjukhus, berättar han för Expressen.

Annons

– Jag vet inte om pappa uppfattade att jag var där, men jag klappade på honom. Sen i dag klockan 10.39 ringde de mig och sa att det var över, säger Staffan.

Ingvar och sonen återknöt sin kontakt på senare dar.

– Det har varit jobbigt för farsan, självklart, han har varit mycket sjuk och nedstämd och lite så där. Men det positiva i det hela är att han och jag återknöt kontakten, berättar sonen Staffan Oldsberg.

Vid beskedet kände han sig tom, han minns de bra minnena med värme.

– Vi hade våra schismer men vi är lika i sinnet. När jag fick beskedet så kände jag mig tom på något vis. Det enda man kommer ihåg är de bra tiderna och de goa sakerna som man har gjort.

Ingvar Oldsbergs karriär – var en av Sveriges främsta tv-profiler

Ingvar Oldsberg startade karriären som sportjournalist och fotbollskommentator. Under hela 19 säsonger utvecklade han och vännen Björn Hellberg SVT:s På spåret som blev en enorm succé.

Annons

1997 gav han sig ut på Oldsbergs upptåg, i en specialdesignad buss, även det blev SVT-program från Östersund till Landskrona.

Han har även tilldelats Årets Göteborgare och varit Julvärd i SVT. På senare dar programledde han Sverigequizen och Slaget om Sverige med Björn Hellberg. Sista stora programledaruppdraget var mellan 2014 och 2017, då som programledare för Bingolotto.

Familjen framförde även ett gemensamt uttalande om bortgången.

”Ingvar Oldsberg avled i dag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn”, skriver familjen i ett uttalande, signerat Ingvars barn och särbon Maria Sandeblad.

Ingvar Oldsberg med sonen Staffan år 2000.
Ingvar Oldsberg med sonen Staffan år 2000.

FOTO: Lizzie Larsson/TT / Roger Lundsten/Aftonbladet/TT

Annons