TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ingemar Stenmark: "Jag har inte så många vänner"

17 apr, 2015 
AvLisa Nylén
Ingemar Stenmark har lärt sig att sålla mellan riktiga vänner och de som velat vara nära honom på grund av hans kändisskap. "Jag har inte så många nära vänner."
Annons

Ingemar Stenmark, 59, aktuell i “Let’s Dance”, har som en av Sveriges mest framgångsrika och hyllade idrottsmän alltid uppvaktats av nya bekantskaper. Men den före detta alpina stjärnan har lärt sig att sålla mellan riktiga vänner och de som velat vara nära honom på grund av hans kändisskap.

– De som jag känner och som känner mig – jag vet vilka de är och dem litar jag på. Visst kan man bli vänner, men jag håller många på avstånd. Jag har svårt att släppa in folk inpå mig, säger han till Expressen.

Bäste vännen heter Stig. Foto: IBL
Bäste vännen heter Stig. Foto: IBL

Bästa vännen av dem alla är barndomskompisen, tillika kollegan, Stig Strand, 58.

– Jag har inte så många nära vänner. Inte som Stig, som jag känt så länge och vet är en äkta vän. Vår vänskap är väldigt speciell. Han är den vän jag känt längst i livet.

Annons

Enligt Stenmark var det tack vare Stig som han blev världens bäste utförsåkare. Det var nämligen Stig som tog med Stenis till skidbacken från början.

– Som barn väljer man den sport som kompisar väljer. Hade inte han åkt hade jag kanske aldrig börjat åka skidor. Han sporrade mig jättemycket i och med att vi var ungefär lika bra. Hela tiden blev han lite bättre och jag också. Utan honom hade min utveckling inte gått så snabbt.

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons