Indra Elgs ord efter tunga beskedet i Idol

I fredags var det Idols första fredagsfinal och den som tillslut fick lämna programmet var Indra Elg.
När hon fick reda på beskedet brast hon ut i tårar, men då hon var själv på hotellrummet fanns det ingen där som kunde trösta henne.
I en intervju med Hänt öppnar hon nu upp om den tuffa händelsen.

Slå på ljud

Det var programledaren Pär Lernström som meddelade att bland annat tittarfavoriten Caspar Camitz blivit sjuk, och bara några timmar efter uttalandet testades han positivt för coronaviruset. Men då var det redan för sent. Covid-19 hade lyckats ta sig in i Idol-produktionen och även artisterna Affe Hagström, Nadja Holm och Herman Silow hade blivit smittade. Säsongens första fredagsfinal i Idol blev därför minst sagt speciell. På grund av coronasmittan var idolerna tvungna att framföra sina låtar från deras hotellrum, vilket var en helt ny situation för båda tittare och inblandade.

– Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa. Det är därför vi valt att besluta oss för att alla framträdanden ikväll kommer att göras från deltagarnas rum där de just nu sitter isolerade, sa Pär i ett pressmeddelande om situationen.

Men trots den annorlunda situationen kunde tittarna iallafall rösta på sina favoriter som vanligt, och när röstningen var avslutad var det Niklas Hultberg och Indra Elg som hängde löst. Den som till slut blev tvungen att lämna var Indra, och när hon fick höra beskedet brast hon ut i tårar. Då hon var ensam på hotellrummet fanns det ingen där som kunde trösta henne, och trots att hon var märkbart ledsen och hade svårt att få fram ord lät de henne var kvar i bild – något som tittarna kritiserar kanalen för.

”Vem stöttar Indra nu? Ensam på ett hotellrum med sitt livs besvikelse. Hur tänkte ni här, TV4?”, skriver bland annat en tittare.

Indras ord om händelsen

När Hänt når Indra berättar hon om händelsen och hur det var att få beskedet.

– Allt var ju väldigt jobbigt och jag tänkte väldigt mycket på alla människor, de jag kommer sakna väldigt mycket. Man kan inte riktigt säga hejdå till alla människor på det sättet som man velat, säger hon.

Hon berättar att det var tungt att få beskedet från hotellrummet, men att det på ett sätt var skönt då hon fick mer utrymme till att tänka mer själv.

–Sen satt jag inte själv, utan jag satt med en som jobbar med Idol. Han satt en bra bit ifrån mig, men vi satt och pratade i över en timme och det var väldigt skönt.

Och även fast gårdagen var fylld med känslor och tårar, har hon idag landat i vad som hänt.

– Nu mår jag ändå bra om jag ska vara helt ärlig. Jag har tänkt väldigt mycket och gråtit väldigt mycket. Men det har ändå sjunkit in lite nu, säger hon innan hon fortsätter:

– Jag är ändå på något sätt lite lättad att det tar slut här. För det hade ju ändå tagit slut förr eller senare, och nu när jag liksom har fått beskedet redan och gått igenom de värsta känslorna så är jag typ ändå lite lättad på det sättet.

Avslutningsvis säger hon att hon absolut inte ser det här som ett slut, utan snarare bara början på en ny resa som artist.

LÄS OCKSÅ: 5 saker du vill veta om Indra Elg i Idol 2020

LÄS OCKSÅ: Kritik mot TV4 – efter bilden på coronasjuke Caspar Camitz i Idol 2020

FOTO: TV4, Youtube 

SENASTE NYTT!